mandag 24. november 2014

Junisøtmispel bær

Vi har en stor, fin hekk med junisøtmispel som hver høst får masse nydelige, blåsorte bær. Er det trygt å spise bærene - og smaker det i så fall . Tørkede bær og blad kan dessuten brukes til en velsmakende te. Andre kjennetegn er at Alvdal har noe rundere blad og større, saftigere bær enn. Junisøtmispel Moelv er først og fremst ei førsteklasses plante til skjerming, . Krypmispel, blankmispel, heggmispel, junisøtmispel , og mange, .

Nå har hekken av type junisøtmispel fått gro i fire år. I alle bøker og oversikter står det at bærene på junisøtmispel (amelanchier spicata)er spiselige, og noen steder nevnes det at bærene kan . Klipping av matsøtmispel 10. Jeg tenker spesielt på om bærene kan være giftige, da vi har små barn i. Amelanchier, antageligvis blåhegg ( junisøtmispel ) A. Mot friskt grønt løv kan vi om sommeren beundre røde og sorte bær (spiselige). Etter blomstring får blåleddved blå, dekorative bær.


Den får hvite blomster, røde bær og har nydelige høstfarger.

Et lite tre, blir ca meter høyt. Har søte, hvite blomster i mai, blå bær i september og nydelig fargeprakt på bladene om høsten. Fruktene er velsmakende bær som kan brukes til så mangt – f. Best som fri hekk da det gir mest bær.


En klippet junisøtmispel får nok langt færre blomster og bær enn en . Alle tre er herdige bærbusker som gir gode og sunne bær , sier Arild Sandgren. Flott blomstring på denne tiden, bær senere på sommeren som fuglene elsker, og herlige farger når. Samtidig at en bør unngå busker med giftige bær eller torner som . Frie hekker av eksempelvis junisøtmispel kan danne flotte. Hvit blomstring med etterfølgende sorte bær som fugler gumler med velbehag. Naturarkivet er et internettbasert og brukervennlig bildearkiv med et bredt utvalg naturrelaterte bilder for norske forhold.


Svarte bær , godt til saft og vin. Med hekkeplanter kan du ramme inn hagen eller dele den opp i seksjoner for å skjerme mot innsyn, eller for å skape ly eller et rolig hjørne. Noe av de fineste høstfarger som er mulig å få på bladverk, og bær som er gull. Mispelen produserer også spiselige, sunne bær. Jeg plukket inn bær i sommer og frøs ne nå er det på tide å få laget.


Søtmispel – sterkt voksende, slank hekk med hvite, duftende blomster og blåsorte bær. Denne krever god beskjæring om man vil holde hekken .

Det skal vere bær , nyper og nøtter til både oss og fuglane. Litt har eg frå før, og no i. Bærene skifter farge fra grønne til røde og deretter svarte når de er modne. Både bær og bark er giftig.


Carpinus betulus, Agnbøk, over 150.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg