fredag 21. november 2014

Produksjon av laks

Antall tillatelser i drift, personer i arbeid og arbeidsinnsats etter type produksjon og fylke. Stamfiskene ble valgt ut fra kriterier som kjøttkvalitet, rask vekst og sterkt immunforsvar. Stamfisk vokser seg langt større enn laksen du spiser - den kan bli opptil . Den lange kystlinjen med dype fjorder og kaldt, friskt vann gir gode vilkår for kontrollert produksjon av sjømat, og oppdrett av atlantisk laks og andre arter drives i . Brukes det mye antibiotika i produksjon av laks ? Ifølge Veterinærinstituttet brukes det svært lite antibiotika i norsk fiskeoppdrett.

Antall utførte arbeidstimer ved produksjon av laks , regnbueørret og ørret. Nofima og Kontali har på . Effekter av intensiv produksjon med særlig vekt på matfisk:. Tidspunktet for produksjon av egg og melke er i hovedsak styrt av de sesongmessige . Lakselus og rømt laks er et vesentlig miljøproblem ved fiskeoppdrett. Fikk gratiskonsesjoner for å produsere laks på land. Det nystartede selskapet Bulandet Miljøfisk har fått fem konsesjoner for å starte produksjon . Sunn Produksjon , der en setter biologien og naturens bæreevne foran vekst.


De største oppdrettsselskapene i verden produserer til sammen millioner tonn med laks.

Kakediagrammet viser de største og hvor . Dei siste åra har produksjonskostnaden i norsk oppdrettsnæring for laks auka som eit resultat av miljøutfordringane næringa står overfor. Tror det vil bli stor produksjon av laks på land. Den utviklingen vil Njord Salmon være med på.


Dette innholdet er bare tilgjengelig for abonnenter. Abonner på Norsk Fiskeoppdrett for inngående fagkunnskap fra næringen, . Naturlig produksjon av laks i Beiarelva. Dette er innovativ teknologi som gjør det mulig å holde fiskevelferden høy, minimere påvirkning på lokalmiljøet, og levere fersk laks av topp kvalitet hele året. Grunnvannsforsyning til planlagt oppdrett av smolt og til eksisterende lakseoppdrett er vurdert. Det er neppe mulig å skaffe de vannmengder til smoltanlegget . Produksjon av laks er en svært resurseffektiv og klimavennlig form for matproduksjon.


Lerøy produserer langskysten fra Rogaland i sør helt til Finmark i nord. Fylkesrådet i Troms har vedtatt at samtlige selskaper som søkte om utvidet kapasitet på eksisterende tillatelser får innvilget økning på to . For å minimere konsekvensane av røming er det mogleg å produsere triploid laks som er steril. Dette skjer ved å trykkbehandle nybefrukta egg slik at laksen. Utsiktene for de kommende tiårene tilsier at både etterspørsel og . Forprosjektet vil kunne danne grunnlag for bedre beslutninger om investeringer og forskningsbehov for produksjon av laks i lukkede anlegg.


Oppdrettsselskapet Namgam ønsker å produsere Label Rouge laks på lokaliteten Svanøya.

Men Kystverket har avslått søknaden om . Prosjektet Kapasitetsløft for bærekraftig og innovativ sjømatproduksjon (KABIS ) retter seg inn mot næringsrelevante problemstillinger. Atlantisk laks utgjør størstedelen av eksportverdien og . Fråsegn til søknad om vidare løyve til produksjon av laks på lokaliteten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg