mandag 10. november 2014

Møll i treverk

Det er larvene som spiser og ødelegger treverket , og de er vanskelig å oppdage fordi den . Hovedsaklig har vi tre typer møll som kan utgjøre skader eller opptrer sjenerende her i Norge. Det er melmøll som forurenser poser med mel, frokostblandinger . De går som regel rett under taket, har sjelden sett de fly. Finnes det møll som går i treverk også?

Eller noen som kunne trives i sprekkene i taket . Det kan være møll som har skylden. På den måte sprer de seg også lett til de andre bodene. Ved °C tar utviklingen fra nyklekket larve til voksen tre måneder, mens det ved °C tar dager.


En praksis som medfører at det ikke går mer enn tre måneder før en slik silo er tømt med. Voksne møll sees imidlertid oftest tidlig på sommeren og om høsten. I følge Folkehelseinstituttet tar det omtrent tre dager fra hunnen har. De bør knuses eller fjernes for å hindre at møll klekker fra puppene og .

Profesjonell kontroll av møll og forebyggende tips fra vår serviceekspert hjelper deg til å unngå skade på tekstiler og lagrede produkter i ditt hjem eller bedrift. Men da tekstilindustrien begynte å bruke møllmiddelet eulan på 50-tallet, forsvant møllplagen, og i dag tenker de færreste over at møll er et . Her får du en oversikt over hvilke skadedyr du . Husbukken bør du absolutt frykte, da larvene spiser opp treverket. Identifiser Kakerlakker (tysk kakerlakk) ved hjelp av dens lange og ovale kropp.


Pelsmøll og klesmøll er gule eller grå møll , med vingespenn. Yndlingsmat: Treverk og papir. Fullt utvokste møll er for lengst ferdige med å bruke klesskapet som buffé. Møll : En flaksende klesspiser. Eller de trives med å gnage på treverket eller klærne, og koser seg hvis du har en fuktskade.


En del insekter kan like godt trives innendørs som . På antennene som stikker ut fra brystskjoldet har de tre lange antenneledd. Den blir 5-mm lang og er brun med striper og nedliggende hår på dekkvingene . Når en behandler borebille-angrepet treverk vil en både bekjempe den . Etter to til tre døgn ved -18° er alle møll , egg og larver døde. Dette er effektivt på tøy og mindre tepper.

Langt mer hensiktsmessig enn å bruke . Både billene og larvene dør etter ett døgn ved -16oC, tre døgn ved . De spiser treverk og kan ødelegge hele hus. I Norge har vi husbukk og stripet borebille som spiser tre , men i adskillig mindre grad.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg