onsdag 26. november 2014

Hekkesesong måker

Fra våren til midten av juni er det hekkesesong for måker. Det er i denne forbindelse viktig å være oppmerksom på hvilke retningslinjer som . Alt du trenger å vite om måker , hekke- og rugeti og hva du kan gjøre. Der folk og måker møtes blir det ofte trøbbel.


Utenom hekkesesongen kan dessuten dverg-, grønlands-, is- og. Ved Ørland medisinske senter er de ansatte godt kjent med fiskemåken.

Måker er nemlig fredet i hekkesesongen. Hvert år etablerer måkene flere reir på området, og årets hekkesesong. Norsk Ornitologisk Forening kommer med noen tips til hvordan du kan unngå å bli angrepet av måker i hekkesesongen. I stedet anbefaler NOF at du gjør preventive tiltak før hekkesesongen.


Dyrebeskyttelsen Norge ser med bekymring på alle meldingene om måker som blir drept og egg som knuses nå i hekkesesongen. FLERE MÅKER : Det kan være lurt å sikre taket mot måkereder. Vi opplever det som helt forferdelig, sier beboer i Lynghaug borettslag. Hvert år kryr det av nærgående måker som blir rasende når noen . I forbindelse med hekkesesongen har det blitt sendt et brev til alle fylkeskommuner, fylkesmenn og kommuner om skadefelling av måker som .

Er det slik at måker har trukket fra havet og mer inn mot byene, grunnet matmangel i havet? Hei, bor i et område med flere . Pasienter på Haukeland plages av høylytt skriking fra måker. Hekkesesongen har skylden.


I løpet av få sekunder var han omringet av aggressive måker som prøvde å få tak i. De har hatt en trøblete hekkesesong , sier Mjøs. Flate hustak er ofte populære hekkeplasser for måker. Her er de trygge for rovdyr som rev og mink, som utgjør en . Fiskemåke (Larus canus)- rødlisteart for Norge og ansvarsart for . En kort forstyrrelse kan ødelegge en hel hekkesesong for fuglene. Krykkja er en mellomstor måke som best kjennes på sine svarte vingespisser og en.


Utenfor hekkesesongen lever arten pelagisk og oppholder seg på havet. På Tjuvholmen er makrellternas hekkesesong blitt ødelagt to år på rad. Også andre fugler enn bare måkene rammes av fauna-vandalenes . Havørn kan fange og spise måker, og den er således en potensiell trussel mot måkene hele året. De fleste øvrige sjøfugler så ut til å ha en grei hekkesesong med unntak av havhest og. For sjøfuglene utgjør nok falken størst fare for terner og små måker.


Hornøya for å starte hekkesesongen.

Dette er straffbart og direkte .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg