søndag 9. november 2014

Fakta om gris

Tamme griser og villsvin ser forskjellige ut, men har mange fellestrekk i behov. Dyrene er både sosiale og lærenemme, og kommuniserer via . Gris eller svin (Sus scrofa domesticus), også kjent som tamgris og tamsvin, er en underart av villsvin (Sus scrofa). I vitenskapelig sammenheng blir tamgrisen . Den er reinsleg, sosial, læreviljug og nysgjerrig.


På Barnas Gård har vi både Norsk Landsvin og små minigriser.

Fakta om gris : Et ukastrert hanndyr kalles råne, mens hunnen kalles su(gge) eller purke. Få flere fakta om grise her. Tamsvinet nedstammer fra vildsvinet, som blev domesticeret (dvs. gjort tamt) for 9. Middelhavslandene og det sydøstlige . Når purka (grisemammaen) skal ha unger, må hun få komme inn i fødebingen noen dager før fødsel.


Der bør det være god plass, gjerne halm på golvet og helst. Nyfiken, rolig att ha att göra med och så ger de oss ett fantastiskt gott kött. Sverige är faktiskt världsberömt för sitt griskött, både .

Fagstoff: Denne fagartikkelen tar for seg atferden til gris , og stell og fôring av gris i moderne svinekjøttproduksjon. Grisen är ett underbart djur! Svin, pattedyrfamilie i ordenen partåede klovdyr.


De har en kraftig, men bevegelig kropp med et tilspisset hode med store ører og små øyne. Read Litt fakta om grisen from the story GRIS:) by LeseLise1(LeseLise) with reads. Här är i alla fall tio fakta som du bör känna till om sötnosarna! Små nyfødte griser må jobbe hardt for å overleve.


Fylkesmannen i Vestfol . Suggan är dräktig (väntar smågrisar) i nästan fyra månader. Ett annat namn för gris är svin. Når det gjelder svineinfluensa i Norge er det mennesker som så langt utgjør en trussel mot grisen , og ikke grisen som smitter mennesker. Og at søla beskyttar grisen mot sol og insekt? I denne faktaboka kan ein lese morosame og overraskande fakta om grisen.


På kvart oppslag er det ei ny . Gris har alltid lidd av dårlig rykte. Til tross for rykte for å være grådige og skittne, er de ganske intelligente, noe som er mye mindre kjent. Mange mennesker ser Babe - den kække gris for sig, når de tænker på grise i dansk landbrug.


Men virkeligheden er en ganske anden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg