mandag 29. juni 2015

Fagus sylvatica hekk

Bøkehekk er derfor velegnet som klippet hekk og bladene er. Bøk trenger dyp jord for å trives da røttene søker nedover. Kobberrøde blader om høsten. Beholder bladene om vinteren og skjermer godt. Hvem kjenner ikke bøkehekken?


Fagus sylvatica (bøk) er veldig populær som hekk.

Bøkens popularitet skyldes blant annet dens flotte blader, som henger på . Men arten tåler bare begrenset og regelmessig skjæring, og til dette formålet fikk bøk ganske . Det finnes også en dyrket variant av bøk som ofte brukes som hekk for å beskytte mot innsyn. Plantene er kraftige barrotsplanter, godt forgreinet og 1-2m høye. Bøken kan brukes til både hekk og i skråning, så vel som . Hekk på opptil 160cm- ferdig til å plante rett i jorden. Ferdighekk kommer med rotsystemet i en bag med torv og jord som gir plantene en.


En hardfør og tett type som egner seg godt som klippet hekk. Med sitt gulbrune høstløv holder den seg tett vinteren over.

Bøk kan bli et stort tre med vid krone. Den blir også mye brukt som klipt hekk. Den har irrgrønne blader, og endel av de visne . Agnbøk har blitt vanligere i Norge og brukes mye ved hekkplanting for å få effektiv. Kategorien hekkplanter inneholder planter som i utgangspunktet er beregnet til å bruke ved planting. Foto: OBP)En hekk kan gi ly for vær og vind og skygge på de heteste dagene.


Dessuten markerer du hvor. Den egner seg også som en slags evviggrønn hekk siden de visne bladene sitter på greinene vinteren igjennom. Bøk er derfor velegnet som klippet hekk og bladene er . Hekk - Ønsker du en vintergrønn hekk , eller en bladfellende hekk ? Vi har et stort utvalg av hekk og. Blodbøk - Fagus Sylvatica purpurea. Sorter visning på: Nyheter.


Og husk – hekk er ikke bare tuja, det finnes mange andre. Klipp barlind- hekken årlig med elektrisk hekksaks.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg