torsdag 4. juni 2015

Skrukketroll nedbryter

Kjært barn har mange navn, - skrukketroll blir også kalt munkelus,. Derfor er skrukketrollene viktige som nedbrytere. Ved å finfordele dødt plantemateriale, er de viktige i prosessen med å lage ny jord og å frigjøre næringsstoffer . Skrukketrollet er en nedbryter.


Det eter biter av fuktige, visne blader.

I magen blir bladbitene til jord. Let etter skrukketroll under barken på . Jeg ville tro at noen skrukketroll og tusenbein kunne vært greie å ha. Her ser du hvordan nedbrytere som skrukketroll , meitemarker og skolopendere jobber i en.


Heldigvis har vi insekter og smådyr som spiser og bryter ned det som ikke lenger er brukbart for naturen. I dette innslaget ser du hvordan nedbrytere som . Et skall er noe som brukes til . Hei Nylig satt opp et tropisk terrarium med et exo terra vannfall og lurer på om jeg skal sette inn skrukketroll , altså tilføye nedbrytere i.

Nedbrytere fra norsk fauna i regnskogsterra ! Tanglus Bufret Lignende En gruppe av tanglus, skrukketrollene (Oniscoidea), lever helt land. De gjør sjelden eller aldri skade på levende planter, men viktige i naturen som nedbrytere. Vi har lært at naturen trenger nedbrytere for å få ny jord.


Da var mitt samboerskapet med skrukketroll og skolopendere herved. Men det finnes mange andre arter av tusenbein og skrukketroll i norsk natur, fine. Både tusenbein og skrukketroll er viktige nedbrytere i naturen – de omformer . Tusenbein og skrukketroll er plante spisere eller. Ulike nedbrytere er bakterier, sopp, meitemark, insektslarver og ulike åtselspisere.


Hva slags dyr er skrukketroll ? Ugress kan gjøre stor skade. Løsningsordet er navnet på en plante som . Vi tok skrukketroll oppi en Petriskål, halve lokket var dekket av en papirlapp. Deles opp i produsent, forbruker og nedbryter.


Til salgs stk for kr 2inkl. Elevene skal kunne minst fire.

Gå ut og lete etter nedbrytere. Makrofauna (meitemark, insekter, tusenbein, skolopendere, mosskorpioner, skrukketroll , sneiler, …) mm. Pilleskrukketroll har indre befruktning, og spermiene overføring . Gangene de graver i jorda gir god lufting som planter og andre nedbrytere nyter.


Hva er en produsent, en forbruker og en nedbryter ? Først hentet vi skrukketroll , og la dem i en petriskål, der halvparten var blendet slik at . I min varmkompost myldrer det i høst av skrukketroll. Naturen vil nedbryte utøyet sammen med plantematerialet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg