torsdag 4. juni 2015

Grøfting av jordbruksareal

Landbruksrådgjevinga i Hordaland arrangerte grøftekurs for om lag deltakarar sist i oktober. Her fylgjer ein del råd og dåd på grunnlag av notat og utdelt. Pakka, vannmettet jord gir ofte dårlige avlinger.


Det er utabreidet en ny brosjyre om drenering av jordbruksareal. Fylkesmannen tildeler tilskotsmidlar til kvar kommune.

Dei kommunane som har mest jordbruksareal og som har størst behov for tilskot, får mest pengar. Vi utfører grøfting av jordbruksarealer. Vi benytter en kjedegraver av typen AFT 100. God drenering er også viktig . Kravet om at arealet tidligere . Godt drenert jord slipper . Trass i at tilskot til grøfting blei gjeninnført for to år sidan, er det framleis eit stort behov for ny drenering av jordbruksareal.


Jeg driver med graving, derav mye grøfting.

Lurer på å innføre meterpris som et alternativ til vanlig timepris, hva synes folket om dette? Auka nedbør har i dei seinare år ført til at delar av jordbruksarealet har vorte så vassmetta og blautt at det har vore vanskeleg å hausta arealet . Det kan gis tilskudd til drenering av tidligere grøftet jordbruksareal. Det kan bare gis tilskudd til drenering av jordbruksareal som tidligere har vært grøftet.


Grøfteplanen må beskrive hva som skal gjøres, vise grøfteavstan . Det blir gitt tilskot til tidligare grøfta jordbruksareal , . Formålet er å øke produksjonspotensialet på tidligere grøfta jordbruksjord . Korndyrking er der den vanligste produksjonen, og dårlig grøfting byr på . Fjaler kommune har fått tildelt kr. Det er ikkje søknadsfrist, så søknader kan sendast inn fortløpande fram til . Hvis du eier et jordbruksareal , så har du driveplikt i henhold til Jordlovens § ( ( ekstern b) Grøfting : Anlegging av åpne grøfter eller lukka drensledninger for . Planerte arealer er fra 1. Forslag til Forskrift om tilskudd til drenering av jordbruksjord. Beskrivelse: Det kan søkes om tilskudd til drenering av tidligere grøftet eller planert jordbruksareal. Avlingsskade - Landbruksdirektoratet. Drenering av jordbruksareal.


TILSKUDD TIL GRØFTING AV JORDBRUKSAREAL – DRENERING.

Grøfting - søknad om tilskudd. Tilskuddet utgjør inntil . Som eier av jordbruksareal kan du søke om tilskudd til drenering. For planerte arealer kan det også gis tilskudd til .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg