tirsdag 30. juni 2015

Humlevennlige sommerblomster

La Humla Suse jobber for at hagene i Norge skal være best mulig levested for humlene. Derfor har vi samlet en liste over planter vi . Her finner du artikler om humlevennlige blomster til inspirasjon fra Mester Grønn. Humler er sammen med bier noen av de viktigste insektene vi har for bestøvning av blomster og planter. Det ropes nå et varsko på grunn av .

Du får skjønne blomster og summende humler og dansende sommerfugler – hvordan kan du. Plant blomster som humler liker. Hvordan ser bie- og humlevennlige blomster ut?


Har du en hage eller balkong, ja da kan du være med å hjelpe humlene Her kan du nemlig plante humlevennlige planter, som gir mat til . Et fellestrekk er at blomstene ofte er enkle, slik at biene og humlene lett får tak i pollen og . Du kan for eksempel blande sommerblomster og villblomster, og mange stauder, urter og trær er humlefavoritter. Siden humlene behøver mat .

Se bilder av noen av våre mest humlevennlige planter. Lammeøre har ganske unnselige blomster , men er svært populær blant humlene. Påskeliljer, tulipaner og stemor er fine blomster så tidlig, sier. Det kommer noen og spør både om humlevennlige blomster , og tips til . Humlevennlige prydplanter ( blomster ) Humlevennlige prydplanter (trær og busker) Humlevennlige grønnsaker og urter.


Blomster og bier er symboler på Jordens fruktbarhet. Hun har bygd opp hele hagen hjemme på Nordstrand med bie- og humlevennlige blomster. Det som er viktig, er å påse at det stadig er noe . Det er her humlevennlige planter kommer inn. Hovedregelen er å plante flere nektarrike blomster , og la det være blomstring fra vår til høst, . Mange av blomstene dufter. Snabelen kan ha ulik lengde hos de forskjellige humleartene, noe som gjør at de kan suge nektar som ligger i et dypt rør hos enkelte blomster.


HUMLEHJELP: Kasser med humlevennlige blomster skal hjelpe humla og inspirere andre til å gjøre det samme. Så hvordan kan vi hjelpe våre flygende landskapspleiere? Generelt sett: Der det er lite blomster, er det lite humler.


Jeg skal plante stauder og sommerblomster som er kjent som gode nektarkilder, og som jeg er overbevist om vil utgjøre et lite bidrag til saken.

Denne sommeren satser kommunen på blomster som kommer tilbake. Jonina ha humlevennlige blomster. Hvis noen skulle ønske å så sin egen lille blomstereng med humlevennlige blomster , anbefaler landbrukssjef Holmsen å bruke midtnorsk . Da er det viktig med humlevennlige blomster.


Jo vi strekker sesongen ved å plante alt fra de tidligste løkene til de helt sene staudene og sommerblomstene , så humlene og de andre . Moss kommune kan gjøre dette ved å plante humlevennlige planter,. Du kan hjelpe humlene ved å plante humlevennlige blomster. Hun tror at det kan være en morsom aktivitet for hele familien å planlegge en humlehage ved å lage ei liste over humlevennlige blomster og .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg