mandag 20. juli 2015

Blåbukk i hus

Blåbukk i huset eller på hytta? Få tips og råd om hva du skal se etter, og hva du kan gjøre for å forebygge og utbedre problemet. De eneste alvorlige skadeinsektene i trevirke er Husbukk og Stripet . Slik oppdager du blåbukk (Callidium violaceum), og sånn kan du unngå den. Den er en hyppig gjest i fyringsved og annet bartrevirke der tørr .

Dersom det imidlertid sitter barkrester igjen og det er aktivitet av blåbukk er det beste tiltaket å fjerne barken. Voksene blåbukker er blå eller fiolett med svart grunnfarge, og har 8- 16mm . Bygger man inn tre med barkrester, risikerer man at blåbukker. På Østlandet kan man se mye blåbukk , granbukk, løvtreløper og.


BILLER: Myk borebille, gransnutebille og blåbukk. På vinteren er det små krypdyr som finner veien inn i hus. De har derfor ingen betydning som skadegjørere i hus og innbo, ifølge de tre forskerne.


Vanligste arter i tørr ved er blåbukk og løvtrebarkbukk.

Men de er ikke til skade for hverken hus eller mennesker. Mange ser ikke forskjell på en blåbukk , skrukketroll eller markkakerlakk. Treffes i nyere hus der barken ikke er tatt ordentlig bort av treverket, og i vedkjellere. Er dette kun i veden, eller er det fare for at det er smittet over i huset ? Angrep fra blåbukk har ingen betydning for bjelkenes bæreevne. Det er også vanlig at den kommer inn i hus med ved av bartrær.


Noen typer, som stripet borebille, kan gå løs på treverk i huset , men ifølge. Det kan oppstå skader i hus og hytter, og ofte er skadene skjult og vanskelige å oppdage. Vestlandet kan stripet borebille også forekomme iresten av huset. Puppekammeret gnages i yteveden.


Utviklingstiden er år eller mer. Last ned pdf (PDF-fil, Mb, Bokmål). Nøkkelor biller, blåbukk , Callidium violaceum Linnaeus . Slikt virke bør ikke lagres i hus.


Gangene gnages av larven i kambielaget og blir fordypninger i. GULLØYNE: Gulløyne forviller seg inn i huset , men er helt ufarlige. Etter å ha lest de, er jeg rimelig sikker på at det er blåbukk.

Huset vårt er gammelt og veden ligger i en kald kjeller (8-grader) før den brennes . Når du bærer veden inn i huset , følger det nemlig med en hel hærskare av insekter. Det er ikke bare mennesker som bor i huset , men også ulike insekter. Treskadeinsekter som stokkmaur, husbukk, myk borebille, blåbukk og . Dei kjem ut av tregjenstanden etter ei ti men angripeikkje resten av huset.


Når man tar noe levende inn i hus , må man regne med å få noen. Han sier de vanligste insektene som bor i vedkubbene er blåbukk , myk .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg