onsdag 29. juli 2015

Hvordan beskjære epletrær

Treet vil få et lengre og bedre liv. Frukttrær gir mer frukt med bedre kvalitet. For å få flere, større og bedre epler, bør slike trær beskjæres. Det forenkler plenklippen.


Den gode nyheten er at epletrær tåler godt beskjæring , så faren for å gjøre noe . Naboen har et gammelt epletre som ikke har blitt beskåret på mange år.

De fleste greinene peker rett oppover, og i fjor kom det enkelt eple på . En huskeregel er at man burde starte med å beskjære epletrær og pæretrær først. Poppe sier man også bør tenke over hvordan man skjærer. Epletrær er lett dyrkede og det finnes sorter som er hardføre nok til at de kan dyrkes i store deler av landet.


Husk bare på at epletrær trenger en . Er du blant dem som lurer på når og hvordan epletrærne skal beskjæres ? Eplebonde Hans Olav Bjerketvedt viser hvordan det kan gjøres. Har du ikke beskåret frukttrærne? Da bør du komme deg ut i hagen nå før de begynner å skyte skudd.

Viser hvordan et gammelt stort tre er beskåret. Legg merke til at det kun er stammen som er rett og at alle unge greiner som . Tips om beskjæring av frukttre får du hos oss, og hvordan og når du skal beskjære et frukttre, og tips om utstyr ved beskjæring av kjerne- og steinfrukt. Lurer du på hvordan epletrær skal beskjæres ? Hageselskapet viser deg hvordan.


Når du har et ungt epletre , og du skal begynne å tenke på å forme det ved beskjæring er grunnregelen å klippe og forme treet slik at kronen blir . Hundre år gamle epletrær i Brekkeparken får nytt liv med Monica Liens kjærlige beskjæring. Du trenger ikke beskjære frukttrær hvert år. Se hvordan du beskjærer og hvilke kvister du skal ta. Epletrær , pæretrær og kirsebær - totalt ni stykker - krever nemlig sitt. Sommeren nærmer seg og nå er det på tide å beskjære både hekk, busk og tre.


Etter hvert er epletreet ferdig beskåret for denne sesongen. I bakhagen står et annet epletre av sorten elstar. Dette treet er tilbøyelig til å bli . Slike frukttrær må vel beskjæres ? Hva beskjærer jeg på disse? Har prøvd å lese litt, men er ikke helt kjent .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg