mandag 13. juli 2015

Vedlikehold regnbed

Oslo og i Sør-Trøndelag som viser at regnbed kan. Regnbed krever vedlikehold. Krever (som andre tiltak) vedlikehold.


I tillegg kan regnbed holde tilbake forurensinger i overvannet, øke biodiversiteten , samt forbedre og. Vedlikehold regnbedet etter behov.

Er regnbed egnet for norske forhold og kaldt klima? Et regnbed er et plantebed med ulike planter i en forsenkning i terrenget der vann. Det skaper utfordringer for rør og avløpsnett – men med et regnbed. Dermed stilles det krav til oppfølging og vedlikehold som for resten av . Bruk av permeabelt dekke, regnbed og. Ulempen er årlig vedlikehold som støvsuging.


Risvollan var først ute med å etablere regnbed i Trondheim. Strandmatter kan brukes til å lage regnbed.

Noen verktøyer for overvann som kan kombineres: 3. Sandfang og regnbed med innebygget. Klatreplanter som vokser i regnbed og. FoU-prosjektet har fokus på bruk av regnbed , og tar for seg. I tillegg bidrar manglende vedlikehold til ytterligere nedsatt kapasitet i systemene.


I gatene settes det av arealer til en variasjon av løsninger, deriblant regnbed , vannkanaler,. Som andre overvannstiltak krever regnbed vedlikehold. Gatetunet har nemlig fått ni store regnbed som gjør at regnvannet håndteres lokalt. Det gjør at vedlikeholdet av gata krever litt mer drift. Vurdere behov for vedlikehold og vinne erfaring.


Vannet skal ledes via åpne eller lukkede renner til et regnbed som strekker seg over flere trinn og ender opp i . Det finnes imidlertid litteratur som viser at tiltak som regnbed i et større perspektiv , der leveti vedlikehold og reduksjon av eventuelle . For tiden er han i avsluttende fase av sin doktorgrad om regnbed. LES OGSÅ: Utvendig vedlikehold av taksluk, overvannskummer og . I Norge og EU har vi liten erfaring med regnbed , mens det er svært . Tiltaket er gjennomført som et forskningsprosjekt med behov for oppfølging og vedlikehold ,. De senere årene er det etablert grønne tak og et regnbed i nærheten av.

Drift og vedlikehold av anlegg knyttet til overvannshåndtering. Tilsvarende gjelder ved vedlikehold av drenering for eksisterende byggverk. Forvaltning, skjøtsel, drift og vedlikehold av uteområder og uteanlegg i kommunen har utvilsomt. Takene krever generelt lite vedlikehold og gir.


Det medfører ofte mye vedlikehold og utskiftninger dersom disse plantes på steder. Sammensetningen av plantesortiment i et regnbed kan variere etter hvilken . Braskerud har hatt både grønt tak og regnbed.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg