mandag 13. juli 2015

Vedlikeholdstorv

Mot sørøst er taket temmelig tørt, og vi har fylt opp alle hull og groper med vedlikeholdstorv. Men her står jo solen på store deler av dagen, og det er veldig . Om sommeren strøs et lag med vedlikeholdstorv på det nyslåtte torvtaket. Deretter rakes det lett over med en rive.


Slik kommer gresset opp og . Alle torvtak trenger årlig pleie for å holde seg friske og unngå skade. Hvis man lar torva stå uten noe form for vedlikehol vil gressveksten gradvis reduseres og . Vedlikeholdet omfatter blandt anna på våren å gjødsle eller kalke torva, men å etterfylle med for eksempel plantejord eller vedlikeholdstorv er også en viktig del. Da bør du også fylle groper og frostskader med vedlikeholdstorv. På sommeren bør du slå gresset minst en gang og regner det lite kan du . I tillegg er våren tid for raking av løv og fjerning av mose. Tett igjen skader på torvdekket med vedlikeholdstorv.


Det er også viktig å rake bort dødt løv og mose og fylle groper og frostskader med vedlikeholdstorv. Moser forbli grønn hele året og krever ingen reell omsorg og har blitt populært som erstatning for den høye vedlikeholds torv plenen. De svare på miljømessige. Buffalograss vokser i popularitet som et alternativ for høy vedlikeholds torv gress.


Et fint torvtak er en pryd for hytta. Det er en asfaltbasert membran, som til daglig kalles. Om du ønsker det kan du tegne en . Gode råd om vedlikehold av torvtak - Hytteavisen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg