torsdag 22. februar 2018

Fipronil i egg norge

I forbindelse med fipronil -skandalen er flere millioner egg trukket tilbake fra butikker i hele Europa. Også i Norge er det avdekket produkter med . Påvisning av fipronil i egg i Europa. Nortura kan garantere at deres egg ikke ikke . Tirsdag i forrige uke ble det kjent at flere millioner egg må trekkes fra markedet i en rekke europeiske lan etter at insektmiddelet fipronil ble .

I mange land trekkes nå egg som kan inneholde fipronil fra markedet. Norge har i mange år vært selvforsynt med egg. Middelet er ikke i bruk i Norge. Norge , og at mengden stoff som er funnet i egg i Europa . Millioner av egg som kan inneholde det giftige insektmiddelet fipronil har blitt. I Norge finnes det totalt ca.


Av disse bondefamiliene er ca. Orkla Foods Norge tilbakekaller en rekke dressinger som inneholder insektmiddelet fipronil.

Jeg tror at man i Norge må være flinkere på å kreve barnas rett og fortelle dem at det faktisk er religionsfrihet i Norge. Eggene dukker opp i stadig flere land. Har du spist egg i noen av de berørte landene er det ingen grunn til.


EFSA-rapport om fipronil i egg og kylling. Mattilsynet er ikke kjent med at egg med fipronil er omsatt i Norge. Alle egg som selges i Norge er norskproduserte, og er underlagt en såkalt salmonellagaranti. Mengden fipronil i dressingene utgjør ingen helserisiko. Dette er fordi all norsk eggproduksjon er underlagt en salmonellagaranti.


Vi har null-toleranse mot ulovlig bruk av fipronil. Norge importerer ferdigprodukter fra utlandet som inneholder egg , samt ingredienser av egg. Fipronil hadde forgiftet egg produsert i Nederland.


I starten av august ble det funnet gift i egg fra Nederland. Giften fipronil brukes for å . Mange produkter og egg har blitt tilbaketrukket fra butikker over hele. Samtlige har nok fått med seg eggskandalen der det har funnet fipronil i. Norge selvforsynte med egg og ingen egg med .

De siste ukene er insektmiddelet fipronil blitt oppdaget i egg fra Nederland. Et belgisk skadedyrfirma har benyttet stoffet på ulovlig vis i . Så langt har medlemsland i EU meldt om funn av fipronil i egg. I tillegg er det meldt om tilfelle i land utanfor EU, blant anna i Norge kor . Europas grønneste data-senter utvikles nå i Norge. Importen av egg til Norge er lav, og ifølge Statistisk sentralbyrå har ikke .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg