fredag 16. februar 2018

Kjøttferaser

Den vanligste melkerasen i Norge er norsk rødt fe. De viktigste rasene er herefor charolais, aberdeen angus, limousin . Forskjellige kjøttferaser. Les mer om de ulike rasene på raselagenes egne sider: Ekstensive kjøttferaser.


Kuraser, kvegraser, storferaser eller tamferaser er en måte å kategorisere kyr på utfra egenskaper eller avstamning. Da de genetiske forskjellene mellom dyr er .

Hereford er en ren kjøttferase som er rød av farge. Hodet med hals, doglapp, bryst og buk er helt hvitt. Det samme gjelder nakkestripe, haledusk og nedre del av . Under kan du se bilder av de fleste storfe-rasene man finner i Norge.


Kanskje kjenner du igjen noen av rasene uten å klikke på bildet og få svaret? Mange som stiller seg det spørsmålet om dagen i forbindelse med oppsatrt av ammekuproduskjon elelr overgang fra melk til ammeku? Institutt for husdyrvitenskap.


Faktorer som påvirker kalvingsegenskaper hos norske kjøttferaser og krysninger.

Factors Affecting Calving Traits in Norwegian Beef. Bruksbesetning vil si besetninger som har fokus på oppfôring av slakt. Det er der inntekten ligger. Her er det vanlig med ulike . Renrasede limousin-dyr har en del fortrinn framfor andre kjøttferaser.


De oppnår høyere slakteklasse enn noen av de andre kjøttferasene som benyttes i Norge. Rasane er ulike når det gjelder storleik, lynne, beiteutnytting, tilvekst, evne til feittavleiring, tidspunkt for slaktemodning og mjølkeproduksjon. Landbruksøkonomidagen Stjørdal, 16.


Er det mulig å tjene penger på sjølrekrutterende kjøttproduksjon på kjøttferaser i Trøndelag? Kjøttferaser tung (). Lett kjøttferase ().


Dermed er det heller store kjøttferaser som charolais og hereford mange bønder vil satse på. Les også: Kuer liker ikke regn. Det utbetales en tilleggspris til produsenter som . Spesialblanding for tunge kjøttferaser der en ønsker rask tilvekst. Inneholder utvalgte råvarer og buffer som bevarer godt vommiljø. Går mot kjøttfestatus for tiroler-ku på melkebruk.


Av Håvard Steinshamn, Bioforsk Økologisk.

Tiroler-kua kan få samme status . Dei totale fôrkostnadane utgjer om lag og grovfôrkostnadane av dei variable kostnadane. Vanlige feilkilder: Skrivefeil: Sjekk skrivemåten! Dette er en liten kjøttferase som er utrolig hardføre, og som er spesialister på å holde løv og annen vegetasjon nede.


Gårdene som leverer storfe finner vi bl. Alle fire raser var fleksible i forhold til variasjon i driftsforhol men dette gjaldt i .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg