fredag 16. februar 2018

Sedumtak oppbygging

Mattene blir dyrket på en fiberduk med påsveiset netting. Et tørt sedumtak veier ca. I områder med liten nedbør slik. Figur viser prinsipiell oppbygning av et kompakt,.


Taket kan være flatt eller skrått. Sedumtak kan legges på nye og eldre tak.

Man kan legge sedum på tak . Veg Tech er en komplett leverandør av sedumtak. Sammensatt takflate bestående av både skrått og flatt sedumtak Foto:. Oppbygning av kompakt tak er beskrevet i Byggdetaljer 525. Sedummatte” er en standard oppbygning for ekstensive grønne tak.


Resultater fra et kunnskapsinnhentingsprosjekt. Emneord: Grønne tak, ekstensive tak, semi intensive tak, intensive tak, sedumtak , takhager. På BGreen-it DiaCell grønne sedumtak med helling fra 30° og oppover, skal.


Naturtak krever noe mer jordsubstrat enn våre sedumtak.

De har også en tyngre oppbygging enn sedumtak , men er betydelig lavere og lettere enn et tradisjonelt. Oppbygging 10mm drenering, 40mm lavagrus, sedum miksmatter. Eksempel på oppbygging av intensivt grønt tak over. Takene blir av og til kalt sedumtak , men andre tørketolerante plantearter kan også. Figur Prinsipiell oppbygging av grønne tak.


I tillegg har de ulike leverandørene ulike tekniske løsninger for oppbygging. Plantene på sedumtak kan overleve i et tynt substrat der andre arter ikke. Nedenfor finner du noen av fordelene med grønne sedumtak.


Lignende i ekstensive, grønne tak ( sedumtak ), men kan også brukes under de samme. Det er viktig å ha klart for seg hva formålet er og ved oppbygging bør det tas. I dette prosjektet vil det bli valt å bruke sedumtak.


Figur 4: Prinsipp på oppbygging av sedumtak (bilde: Sintef) og foto av sedumtak (VegTech). Fra leggingen av sedumtak på bygget til Møller Bil på Lilleaker i Oslo. Gressdekke, belegning eller plantedekke.


Fremgangsmåte for fuktsikring av takterrasser med. De krever veldig lite jord og derfor har sedumtaket så lett oppbygging at det kan. På store kontorbygg og blokker med flate tak bruker man gjerne sedumtak. Vi legger og drifter sedumtak , med det de siste tilrådinger om oppbygging fra det internasjonale forskning.


Typisk oppbygging av sedumtak.

På Jæren i Rogaland produseres sedummatter og stiklinger tilpasset norsk klima. Bergknapp er nordens nest største leverandør av sedumtak. Intensive grønne tak gir mange muligheter i design, oppbygning og plantevalg.


Enkle ekstensive tak har en grunn- og lett oppbygning , og ofte blir det brukt. Valgene er mange, en kan bygge opp både staude-, urte- og sedumtak.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg