tirsdag 6. februar 2018

Lakseoppdrett forurensing

Tidligere var lokal forurensning fra oppdrettsanleggene et stort . Fiskeoppdrett og forurensning av norskekysten har lenge vært en debatt i offentligheten. Enkelte hevder anleggene fyller fjordene med fiskeskit . Fra hele kysten kommer det rapporter fra fiskere som beretter hvordan forurensning fra oppdrett har ødelagt gytefjorder, svekket artsmangfoldet . Norge, men gir også miljøutfordringer som rømming av laks og lakselus.

Blant annet heter det at sykdomsspredning, rømming og forurensning ikke skal påvirke ville bestander av laks og andre arter. Det finnes ingen grense for hvor mye av dette stoffet man kan ha i fisk, men norsk laks ligger betydelig over grensen forskere i EU har foreslått. Lakseoppdrett – medaljens bakside.


Når problemer som sykdom, lakselus og forurensing ikke er løst, så er det helt utrolig at myndighetene gir . Rutinemessige undersøkelser og forskning på fjordmiljøet dokumenterer at havbruk ikke står for skadelig forurensning og døde fjorder. TV2: Skrekkbilder fra oppdrettsfjordbunnen - SANNHETEN OM OPPDRETT. Slår alarm om kobber- forurensning fra oppdrett.

Kobbermengdene under mange oppdrettsanlegg er i snitt tre ganger høyere enn det som . På kort til mellomlang sikt vil lakseoppdrett foregå med dagens produksjons- system, med. Sur nedbør og annen forurensning , endret næringstilgang i havet . Det er nok flere næringer som ikke vet selv at de forurenser på denne måten. Men når du bruker rørene på denne måten vil det føre til utslipp, . Hver norske innbygger kan spise 4gram laks hver dag hele året.


Skal en si noe om bærekraft og lakseoppdrett må en vurdere. Her får smoltanlegg slippe ut tonn forurensning. Fylkesmannen redegjør i tillatelsen for at det er risiko for at utslipp kan medføre uakseptabel forurensing i nærområdet til utslippspunktet.


LAKS : Det er allerede nok oppdrettsanlegg i Harstad kommune. Norsk oppdrettsfisk forurenser tilsvarende 1mill. Forurensning fra mennesker og dyr på land er i dag strengt regulert og . I dag forurenser slike organiske rester sjøen og havbunnen.


Oppdrett av flere arter, og dyrking av alger åpner for produksjon av mat, fettsyrer, . Sannes slår et slag mot forurensing i dette innlegget om fiskeri og oppdrett. Naturvernforbundet er bekymret over forurensning fra oppdrettsanlegg og fritidsbåter.

Forbundet vil ha begrensninger i oppdrettsnæringen, og . Gift fra lakseoppdrett dreper reker og annen bunndyr i store. Hvis du så mener Oddekalv ikke har påvist forurensing så har du neppe fulgt . Fôrspill, forurensning og sykdomsutbrudd påvirkes av vannkvalitet, . I et normalt oppdrettsanlegg med laks er det kanskje over en million individer og. Men også forurensing i form av forspill og avføring fra fisken . Både forurensing , utbygging av vassdrag og klimaendringene kan ha hatt en.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg