onsdag 7. februar 2018

Spiser rådyr margeritter

Min plan er nå å kun plante ut i hagen ting som rådyr ikke liker. Erfaringsmessig får margeritter stå urørt av alle rådyr vi har hatt innom så langt her på Kuretoppen. Har plantet på gravene men rådyrene spiser de opp.


Svulmende knopper og løker er lokkemat for sultne rådyr. Så selv om rådyr vanligvis er aktive i skumringen og grålysningen spiser de gjerne . Menneskehår og dyrepels skal forhindre rådyrene å spise opp.

Det er gjerne rådyr som spiser av tulipanene dine om natten. Men det er mye du kan gjøre for å prøve å holde Bambiene unna blomstene. Første gang de observerte rådyr , var da tulipanene begynte å. Det er å gå litt for langt når dyra kommer helt opp til verandaen og husdørene våre for å spise.


Bare de spanske margerittene får stå i fred hos Ingar og Elen. Fargerik spansk margeritt og bacopa med hvite blomster står bra til hverandre. Rådyrene er plagsomme gjester i hagen.


De ligger ubeskjedent oppe i og på undersiden av lobeliaplantene og spiser for harde livet. MARGERITTER : Spanske margeritter trives best på et solrikt sted.

Rådyr i hagen – hvordan blir man egentlig kvitt dem? Her er konkrete tips for å sørge for at rådyrene ikke spiser opp blomstene, grønnsakene . Ellers ser margerittene ut til å få stå i fre eller er det bare ønsketenking? Ingenting er bedre enn å spise cherrytomater rett fra busken, ifølge hageekspertene.


Margeritter og stemorsblomster er dessverre håpløst. Og når disse er spist opp går de løs på noe annet. Stemor – elsket av både snegler og rådyr.


Den spiser både dødt og levende plantemateriale, døde snegler og avføring fra dyr, forklarer gartner Hilde Poppe. Hvite margeritter , Fuksia. Derfor kan den ikke spise noe som er for hardt.


Tafjord-Kirkebø anbefaler planter med harde, vedaktige stammer som en temmelig sikker regel. Her er planter snegleplagede hageeiere bør se etter på nærmeste hagesenter. De fleste skulle være enkle å få tak i. Det blir stadig meldt inn til Bioforsk at dyr blir syke av å ha spist høyballer som inneholder råtne brunsnegler.


Her er noen av dyrene som spiser de små sneglene. Nå har jeg brukt mange timer på å ergre meg over at hjorten spiser opp og. Vi har også rådyr nederst i hagen, så vi må finne på noe vi også. Kongekronen er visst en plante som rådyrene ikke spiser , fordi de ikke liker lukten på den.


Så får jeg vente og se hva rådyrene finner på i natt.

Spansk margeritt – sommerfavoritt i krukker og bed. Hvilke planter får stå i fred for rådyrene ? TILBUD - på Løvemunn, margeritter , brudeslør, myrt og senetti. Reidun Masserud Ikke bra og ha der det går rådyr , spiser de barlind kan de dø. Ingeborg Kringeland Hald 2. Håper det lettet hos deg også.


Noen sier vårkjærminne blir spist av rådyr. Det blir iallefall ikke spist av rådyr og jordrotter – jeg venter selvsagt på. Kjapp tur denne gangen, men jeg skal nok finne noe gådt å spise uansett. Men på kirkegården skal det være lobelia og margeritter.


Bambi er et rådyrnavn , det har vært rådyr her, katten min heter Sofus:-).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg