onsdag 14. februar 2018

Fipronil norsk

Fipronil er godkjent som virksomt stoff i plantevernmiddel. Godkjenningsperioden for fipronil og maneb blir redusert til hhv. Fikk vite om norsk fipronil -funn i forrige uke. Orkla fikk vite at dressingene deres inneholder fipronil torsdag i forrige uke.


Glosbe, online ordbok, gratis.

Mattilsynet mener det er for tidlig å si om. Bla milions ord og uttrykk på alle språk. I forbindelse med fipronil -skandalen er flere millioner egg trukket tilbake fra butikker i hele Europa. Også i Norge er det avdekket produkter med . MÅTTE STENGES: Eggene som ble produsert på denne hønsefarmen i Putten i Nederland inneholdt det giftige insektmiddelet fipronil.


Siden fipronil ikke er lovlig å bruke til matproduserende dyr, kan det heller. Mengden fipronil i dressingene utgjør ingen helserisiko. Dette er fordi all norsk eggproduksjon er underlagt en salmonellagaranti.

Gå til Norge - Informasjon fra departementet. Gjennomføring i norsk rett. TRYGGE: Mange land er berørt etter funn av egg forgiftet av insektmiddelet Fipronil.


Dagbladet): Orkla Foods trekker tilbake forskjellige Idun-dressinger etter spor av insektsmiddelet fipronil i produktene. Norske egg er heldigvis trygge. De siste ukene er insektmiddelet fipronil blitt oppdaget i egg fra Nederland.


Et belgisk skadedyrfirma har benyttet stoffet på ulovlig vis i . ALS tilbyr analyse av Fipronil. Mange produkter og egg har blitt tilbaketrukket fra butikker over hele Europa på grunn av at det er funnet spor av det . PRIOR-merkede egg fra Nortura er garantert norske. EFSA-rapport om fipronil i egg og kylling.


Alle egg som selges i Norge er norskproduserte, og er underlagt en såkalt salmonellagaranti. Så langt har medlemsland i EU meldt om funn av fipronil i egg. I tillegg er det meldt om tilfelle i land utanfor EU, blant anna i Norge kor . Samtlige har nok fått med seg eggskandalen der det har funnet fipronil i. Norge selvforsynte med egg og ingen egg med . Forrige uke ble millioner av egg i hele Europa eksportert fra Nederland og senere tilbakekalt etter funn av innsektsmiddelet Fipronil.

Orkla Foods Norge tilbakekaller en rekke dressinger som inneholder insektmiddelet fipronil. Middelet stammer fra et parti eggeplommepulver. I mange land trekkes nå egg som kan inneholde fipronil fra markedet.


Denne skandalen en er nyttig påminning om hvor trygge norske egg . Det er flere internasjonale og norske medier som har skrevet om biedød de siste. Men Nortura garanterer at norske egg er .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg