onsdag 16. mai 2018

Biller i ved

Veldig mange insekter lever i døende eller nylig døde trær, slik som fyringsved. Skadedyr som kommer inn med fyringsved er ofte biller av forskjellige typer, . Biller Biller utgjør ofte et stort problem for enkelte næringsmiddelbedrifter, hvor de kan formere seg stort, og destruere råvarer. Noen av artene vi bør være på utkikk etter er borebiller.


Borebillene er imidlertid . Noen av de mest vanlige artene vi bør være på utkikk etter er borebiller.

Billen kan kjennes igjen på dens blåsvarte, metalliske farge og lange antenner. De fleste biller har et hardt ytre skjelett, og karakteristisk for billene er at framvingene er omdannet til harde dekkvinger som danner et beskyttende skjold over . Tusenben, saksedyr, edderkopper og ulike biller kan alle forville seg inn i boligen din, men vil enten komme seg ut igjen eller dø etter en dag . Identifiser rødbrune brødbiller og tobakksbiller. Gul fruktbille fra til mm. Når trærne blir felt og hogget opp, er det naturlig at det følger noen insekter med inn i stua.


De farligste typene er husbukken, borebiller og maur . Brystskjoldet er dekket av lange hår, men har to skinnende . Har man imidlertid mange sølvkre, skrukketroll, borebiller eller stokkmaur i hus, kan det være tegn på at man også har en fuktskade.

Har du problem med biller ? Vi hjelper deg å identifisere billene og deretter utrydde de biller som skaper problem. Denne familien omfatter også underfamilien tyvbiller (Ptininae ) . Den voksne blåbukken er 8-mm lang og har lange antenner. Biller (Coleoptera) er en gruppe av insekter med fullstendig forvandling. Reduserte munndeler forekommer ganske sjelden hos biller fordi de aller fleste . Noen typer, som stripet borebille, kan gå løs på treverk i huset, men ifølge Norstein skal det mye . Biller er en insektorden karakterisert ved fullstendig forvandling, bitemunn, fast hudskjelett og to par vinger, hvorav det forreste er harde . Hvilke skader gjør borebiller og husbukker? Husbukken finnes fortrinnsvis i kyststrøkene sør i landet.


Vi har gjennomført kartlegging med fokus på biller og andre insekter i ulike livsmiljøer som f. Det kan likevel være tørt treverk og ingen videreutvikling av råtesoppskaden. Det er et alvorlig skadedyr, fordi den lever . I tillegg må Lawrence Kirkedall ved Institutt for Biologi takkes for å tilby et bibliotek fullt av litteratur om vedlevende biller. Statistiske analyser hadde vært umulig . Inni vedkubbene er det mange gulhvite larver med store . Larvene kalles også ullbjørner.


Et vanlig skadedyr i museer og hus.

Voksne biller livnærer seg ofte utendørs på spireaplanter. Formerer seg utendørs og flyr så . Slik ser du forskjell på uskyldige og skadelige biller. Blant insektene er det først og fremst innen biller vi finner brannavhengige arter, men slike arter finnes også i andre grupper, som nebbmunner, . Majorstubiller blir stadig mer vanlig i norske hjem.


Tekst: Cecilie Skjennal 24.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg