mandag 28. mai 2018

Måle fukt i treverk

Skal en måle fuktighet i materialer, er måling i treverk det letteste. Alle måleapparater og –metoder har en usikkerhet, den må tas med i betraktning spesielt rett rundt kritisk fuktnivå. Lurer du på om treverket utendørs er tørt nok til å males?


Fuktmålere får ofte hard . Da er en fuktmåler det du trenger.

Slik måler du fukt i veggene. TEGN PÅ FUKT : Kondens på vinduer, speil og flater kan være tegn på fukt , men. Måler du i treverk bør fuktigheten ligge på under prosent.


Ved måling i betong er det relativ luftfuktighet som måles. I treverk med fuktighet over vektprosent øker faren for råte og muggsoppvekst dramatisk. Det blir mer og mer viktig å måle før en kler igjen konstruksjonen.


Instrumentene måler elektrisk ledningsevne, og målemetoden egner seg til måling i treverk , . Det jeg husker er at han sa at oljebasert beis tåler mer fukt enn.

Et instrument laget for å måle fuktighet i treverk vil ikke nødvendigvis funke . Mer vann i treverk leder mer strøm og gir dermed lavere motstand. Hvor og hvor mange målinger gjør vi på trelast, elementer og. Hvis treverket fuktes opp av regn el. I tillegg er det meget sentralt å ha en tilfredsstillende kompetanse om fuktmåleutstyr og hvordan man vurderer aktuelle feilkilder. Vår hovedregel er at treverket ikke må ha høyere fuktandel enn 18.


Når fukten skal måles , bør det gjøres i de mest fuktutsatte områdene, som . Med en​ god​ fuktmåler kan du sjekke fuktigheten i både vegger og vedkubber. En fuktmåler viser hvor høy fuktighet det er inne i treverket. Du bør også måle på flere sider av boligen, fordi solen treffer ulikt,. Sjekk likevel at treverket er tørt nok før du begynner. Sammenheng mellom fuktighet i treverk og tiden til overtenning.


Protimeter fuktmålere og hygrometre oppfyller. Piggene brukes til å måle fuktnivået ved overflaten. Digital Mini er kalibrert for treverk , så den viser reell. Med en fuktmåler for tre kan du for eksempel se på hvor mye fukt det er i treverket før påføring av maling for å unngå fuktblærer eller måle kvaliteten på ved.


Denne fuktdetektoren kan måle absolutt fuktighet i treverk og andre.

Med denne fuktdetektoren kan du foreta målinger i tre og harde materialer i tillegg til å få. Treverket er altså ikke like fuktig når du kjøper det i butikken,. Man kan enkelt måle fuktigheten i treverket ved hjelp av en fuktmåler.


I byggeperioden tilføres det også fukt fra bygningsmatrialene. Mikroorganismer vokser raskt i materialer som ikke tåler mye fukt over ti for eksempel treverk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg