mandag 21. mai 2018

Tuja i potte vinter

Dette er andre året jeg prøver å få en tuja til å overleve vinteren på balkongen min. Ser jo at naboene klarer det så hvorfor klarer ikke jeg det? Har kjøpt meg to thuja som står i hver sin krukke på plattingen.


Alle vintergrønne planter må dekkes mot vårsola så de ikke tørker ut. Flere resultater fra forum.

Hun hadde en ganske stor Thuja på terassen. Hun har lys i den i Jula og om vinteren på det mørkeste. Eg har nokre tujaer planta i krukker ca. Eg er litt usikker på kva jordsmonn tujaen liker best, om ein skal kalke, gjødsle eller . Eksempler på planter som kan plantes i potte på vinterstid er ulike syriner.


Liljer , stauder og vintergrønne planter som smågran, tuja , barlin . BRUN TUJA Jo da, du kan få den høyreist og vakker hvis du behandler den. Tujaen er vintergrønn og relativt hardfør, men ofte blir de grønne .

Det er først og fremst vintergrønne planter som trenger vanning før vinteren. Husk å vanne potteplanter og andre vekster som står ute tett inntil. Men de vintergrønne plantene som for eksempel rhododendron og tuja. Vintertildekking av planter. Spesielt har Thuja Brabant funnet sin plass i hagene våre.


Thuja trives i næringsrik, godt drenert jord. Jeg kjøpte gjødsel på plantasjen for Tuja , det har en konsistens nesten som aske. Hva gjør dere med tuja i potte når vinteren kommer?


Ved planting nærme trafikert vei som saltes på vinteren kan saltet skade planten. Mange tenker at det ikke er så farlig hva som er i hagen om vinteren , når. Mange norske hager har en vintergrønn tuja eller flere, gjerne tett i . Løvet er hagens gull, sier Morten Bragdø om sitt hemmelige triks. Les gartnerens beste tips for å la hagen overleve vinteren. Husk at selv små trær trenger plass til røttene, så velg en potte med litt.


Sypress, tuja og liguster er vintergrønne og passer fint ikrukker. Med vintergrønne busker som einer, gran, rododendron og tuja får du mer liv i hagen, selv om vinteren. De gir også beskyttelse for småfugler og skjermer mot .

Skal du plante et tre i en krukke bør du velge ett som ikke vokser alt for fort. For eksempel vintergrønne planter som tuja og kjeglegran funker . Skal du kjøpe ny tuja til hagen denne våren er det et mylder å velge i. For å få den til å overleve vinteren , har vi valgt å flytte den over i en. Derfor har vi flyttet disse plantene over i noen større potter i et. Blomster og planter Vurderer du å plante hekk i år, bør du vurdere mer enn tuja. Kan din tuja i krukken ved hoveddøren klare en rask snestorm?


Så hva tåler å stå i krukker over vinteren , og hvilke triks finnes for å hjelpe dem? Potter osv har ikke fungert til overvintring her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg