torsdag 31. mai 2018

Dyrke reddiker

De behøver ikke mye plass og kan dyrkes direkte i jorden eller i større beholdere. Man sår frøene direkte i forbehandlet jord som skal være steinfri, eller i . Slik får du milde reddiker. Det er moro å dyrke reddiker. De vokser fort og blir fantastisk krispe og milde og gode om du steller dem riktig.


ENKLE SORTER: Reddiker , sukkererter og salat er grønnsaker som er.

Har du en hageflekk kan du i tillegg lett dyrke poteter og gulrøtter. Tunge jordtyper, der det kan dannes skorpe etter nedbør eller vanning, bør unngås. Lettere jord egner seg godt til tidlig dyrking av reddiker , . Vanning: Gi dl vann pr plante ved hver vanning, reddiker blir . Derfor er det lurt å dyrke disse sammen med andre planter som vokser saktere og ikke trenger hele plassen fra starten . Salat, spinat og reddik har kort veksttid. Det første du må gjøre er å velgeom du vil så frø inne og dyrke frem . Noen vekster kan du dyrke i et kjølig rom med innendørs plantelys hele.


Sår du nye frø etter hvert, har du tilgang til reddiker hele tiden.

Ved å plante disse i en potte med jor kan du dyrke fram masse ny deilig mat. Reddiker er spesielt morsomme å dyrke fordi de utvikler seg så . Tidlig høsting kan vi få til dersom vi dyrker flerårige grønnsaker, dyrker vekster som utvikler seg. Eksempler er reddik , salat, spinat og dill.


Okologisk salat mizuna reddiker dyrking Geitmyra matkultursenter for. Sukkererter, reddiker og ruccola er perfekte å så i kjøkkenhagen på tampen av plantesesongen. Vi viser deg hvordan du går fram, og gir deg . Men den enkle kunsten å dyrke reddiker har jeg ikke fått med meg. Men heller ikke dette, fikk mine reddiker til å svelle ut til knoller.


Det går helt fint å dyrke reddiker i potter og kasser, og de trives også godt rett i bakken. Alle plantene i kålfamilien, som reddik også hører til, . Disse grønnsakene er veldig enkle å dyrke. Man trenger ikke forså og bruke plass inne på dem, frøene settes bare rett i jorden ute tidlig på . I dag er det dyrket over hele verden i ulike størrelser, samt farger (rø rosa eller hvit). Lære å vokse reddiker fra frø vil ikke bare sikre en frisk spiselige rot, men . Blant de enklere favorittene finner vi reddiker , gulrøtter, poteter, erter . Reddik har en god peppersmak og et bredt bruksområde.


Spis dem som de er, kutt dem og bruk dem som et sprøtt og smaksrikt tilskudd til salat eller. Finnes mange typer, se bilde.

Kan være svart, fiolett, rød eller kvit. Kun hos MENY får du nå en ny type reddikmiks, som består av melonreddik, lilla, hvit og sort reddik , dyrket i Østfold. Roy Hasle, en av MENYs Matskatt . Reddiker har kort produksjonstid og er ferdige i god tid før tomatene skal. Mange har prøvd å dyrke reddik og kanskje ikke fått det helt til. En fast, karminrød reddik med flott rund form.


Reddiker kan sås i februar og mars i drivhus eller drivbenk, og fra april til august på friland.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg