torsdag 24. mai 2018

Ta med planter til norge

Hovedregelen er at alle planter som importeres skal være fulgt av et. Dette er det tillatt å ta med inn i Norge for reisende uten krav om . Færre vet at det også er strenge regler for å ta inn planter , frukt og grønnsaker til Norge. Ved innførsel er det særlig plantehelserisiko.


Mange lar seg friste til å ta med eksotiske og spennende planter og frø. Handle frukt, grønsaker, planter , blomar og frø Når du reiser sjøl, er det grense for kva du kan ta med deg av grønsaker, frukt, bær, planter og frø .

Det kan være fristende å ta med seg planter , frukt og grønnsaker hjem. Utenlandske poteter som turister tar med seg hjem i bilen, er bannlyst her i landet. Det gjelder også poteter fra vårt nærmeste naboland. Visste du at det ikke er lov å ta med seg poteter fra utlandet og inn i Norge ? Mattilsynet advarer folk mot å ukritisk ta med seg busker og trær fra.


Planter med jord som kan plantes ute er også forbudt. Da får de bare ta dem fra meg. Som privatperson er det ikke lov å ta inn utplantingsplanter som for.

De fleste vet at det er strenge regler for å importere levende dyr til Norge på. Norge , forteller seniorinspektør Katri . Det er ikke bare ulovlig, men direkte farlig for norsk natur. Du kan ta med deg tre kilo blomsterløk, pakker frø du kan plante ute, og fem . For all del, ikke ta med deg poteter fra utlandet. Det er klare og strenge regler for innførsel av planter til Norge. Danmark som koster langt mindre enn i Norge ? Selv om en plante ser frisk og fin ut, kan den ha med seg.


Generelt vil jeg oppfordre folk til bare å ta med seg planter som ser friske ut. Forskrift for innførsel av planter og plantedeler m. Statens planteinspeksjon kan vederlagsfritt ta ut prøver til nærmere undersøkelse. I vedlegg Planteskadegjørere som det er forbudt å introdusere og spre i Norge settes følgende rader inn under gruppen Insekter, midder, . Her kan du lese om tollreglene som gjelder når du tar med flyttegods og varer til Norge. Kan jeg ta med bilen min når jeg flytter til Norge ? Ved behov oppfordrer vi til å ta kontakt med Miljødirektoratet ved spørsmål . Alt om planter , blomster, kjøkkenhage og utemøbler.


Englan som sender frøpakker til Norge mot frakttillegg på £99.

Toll kan ta lang ti og det er grenser for hvor lenge planter kan stå slik. Det er blitt gjort endringer i Lacey Act som er USAs eldste lov om illegal handel med dyr og planter. Endringene innebærer at amerikanske importører nå må . Om sorten ikke forventes å komme igjen, kan du ta løken opp fra rabatten og plante nye løker igjen om høsten. Som med all dyrking, er det lurt å la jordflekken. Reisende kan ta med seg følgende frukt, bær, planter og plantedeler til privat bruk, uten . Vi sakser fra Norsk Hageselskap sine nettsider.


Uten sunnhetssertifikat kan du ta men deg de planter og kvanta som følger: - inntil 25 . Man skjærer en stikling, det vil si en bit av planten, og setter denne enten i vann eller i jord . De er en pryd for øyet, lukter godt og kan ta livet av deg uten at du aner hva som skjedde. Ja, vi snakker om Norges giftigste planter. På denne tiden av året er det vakre blomster å se overalt.


Men mange blomster og planter er dessverre svært giftige. Selsnepe, anses å være den giftigste . Cannabisfrø, samt alle andre frø av planter som inneholder narkotiske stoffer, reguleres av.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg