fredag 11. mai 2018

Hva er gjødsel

Gjødsel tilføres som oftest via jordsmonnet for opptak via . Kunstgjødsel eller mineralgjødsel er en kjemisk framstilt plantenæring, i motsetning til husdyrgjødsel eller organisk gjødsel der næringen i stor grad er bundet . Hvor ofte skal du gjødsle ? Trengs forskjellig gjødsel til forskjellige planter? Gjødsel er en fin oppfinnelse, og har fulgt jordbruket i tusener av år.

En gresk skriver skal ha kalt det ”å gi hjerte til jorda”. For spesielt trengende planter, må man gjødsle målrettet og holde seg oppdatert på hva akkurat den planten behøver. Spørsmålet er hvilken gjødsel som skal brukes til hva. Jeg anbefaler naturgjødsel fremfor kunstgjødsel i de aller fleste tilfeller, forteller gartner . Hva slags gjødsel bør en velge?


Når skal det gjøres og hvor mye skal man gi? For mange virker det å gjødsle så . Det finnes mange gjødselsslag å velge mellom, og det kan være vanskelig å få en oversikt over hva som er forskjellen mellom de ulike.

Vi i Hageland jobber med planter, jord og gjødsel hver eneste dag hele året,. Hvorfor skal jeg gjødsle i hagen, hva skal ha gjødsel , og hvilken gjødsel skal jeg. Hva er fordelene ved bruk av kunstgjødsel?


Kan det påstås at det alltid er bedre å bruke tradisjonell gjødsel fremfor kunstgjødsel? Framstilling av kunstgjødsel krever store mengder energi. Med naturgjødsel gir vi næring til livet i jorden - ikke bare til plantene. Dette er et viktig prinsipp i . Alle planter trenger næring. Generelt sett kan man si at planter som vokser raskt, trenger mer næring enn de som vokser sakte.


Den beste tiden å gjødsle på, . Bufret Formålet med en gjødslingsplan er å gi plantene en tilpasset og balansert gjødsling og dermed legge grunnlaget for gode avlinger av høy kvalitet. Isteden brukes organisk gjødsel , slik som husdyrgjødsel,. Gjødselbehovet i konvensjonelt landbruk beregnes ut fra hva plantene trenger ved . Det spiller egentlig ingen rolle hva slags gjødsel det er, bare du varierer.


For egen del trives jeg best med gjødsel hentet rett fra naturen, enten i . Har du brukt NPK gjødsel uten bor, kan næringsstoffet enkelt tilføres med bladgjødsel.

Organisk gjødsel sikrer god næringsforsyning på skifter som ikke tilføres husdyrgjødsel. Gjødsla er pelletert og kan spres med sentrifugalspreder. GJØDSEL , AVFALL ELLER UREGULERT?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg