fredag 17. oktober 2014

Europeisk honningbie

Arten regnes som en tambie og er . Når vi snakker om bier i Norge er det ofte den europeiske honningbien vi sikter til. Apis mellifera) og den asiatiske Apis cerana. Mange lurer på hva som egentlig er forskjellen mellom bier . Den opprinnelige vest- europeiske rasen er ensfarget brun.

Honningbie , årevingeart i familien humler og bier (Apidae). Dei blir haldne som husdyr. Denne skilpadden finnes ofte i . Blomster og bier – her er det europeisk honningbie som besøker blåbærblomstene. Disse biene er mange, men ikke så effektive.


Det ble satt ut tre forskjellige typer kolonier ved alle åkrene: europeiske honningbier , mørk jordhumle og hornmurerbie. Bokmål), f (Nynorsk), c ( Riksmål).

Europeiske honningbier er . Fra norrønt bý, nåværende entallsform bie dannet via flertallsform bier . Bieffekten og urban birøkt . Stikk motsatt av Jerry Seinfelds trivelige og proaktive New York-bie, som. Ei viktig oppgåve for Naturvernforbundet i Volda og Ørsta er å auke . Dronningenes årlige merkefarger. Jeg har tidligere opplev at en bie-koloni har hatt tilhold i veggen i et uthus. Han fikk meslinger og fikk besøk av vennene sine, inkludert en enorm bie.


Carl von Linne Driftsform Miljøkrav Nødvendige behov dekkes. IUCN, som lager den europeiske rødlisten for veps, viser at prosent av våre bie — og humlearter er truet eller nær truet. Biene er en krysning mellom europeiske og afrikanske honningbier og har spredd seg fra Brasil og oppover det amerikanske kontinentet siden . I Norge har vi tre ulike honningbier : krainer, buckfast og den brune bia,. Bier oversettelse i ordboken norsk bokmål - norsk nynorsk på Glosbe, online ordbok, gratis.


Bla milions ord og uttrykk på alle språk. Eller har den fått status som egen art?

Den europeiske honningbie er den viktigste insekt på planeten vår. Hvis hun ikke var der for å pollinere våre avlinger kan gå tapt en tredjedel . Populasjoner av honningbier verden over har forsvunnet i stor hastighet de siste årene,. For over et år siden slo FN alarm om at verdens kolonier av honningbier døde i et hurtig tempo.


Forbudt i noen europeiske land.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg