torsdag 23. oktober 2014

Spiselige blomster meny

Spiselige blomster er perfekt til sommeren. Blomster i maten er mat for sjelen, sies det. Dette er ti blomstrende oppskrifter! Listen over spiselige blomster finner du nederst i saken.


Rett rundt hjørnet spretter han som lett et ekorn opp i sitt faste klatretre. Her finner du forslag til hvilke blomster du kan så, og hva du kan bruke dem til. Ikke alle spiselige blomster smaker like godt. Pynt med hindbær og spiselige blomster (brug hvad du har i haven eller kan skaffe efter sæson, se side for inspiration). Ny blogg for alle hageglade!


Nytte, inspirasjon, trender og smarte tips. Alt om planter, blomster , kjøkkenhage og utemøbler. Ikke bare er de vakre og velduftende, men mange av sommerblomstene er også spiselige.


Her får du en oversikt over blomster du trygt kan . Denne blandingen består av ringblomst, agurkurt, kornblomst og spiselig krysantemum. Nå som våren har kommet er det sikkert mange som har begynt å plante ut blomster i bed og urner. Hva med å plante noen du kan bruke i maten? Smaksettende, friske grønnsaker og urter fra Skjærgaarden Gartneri i Åsgårdstrand.


Få den vakre spiselige prestekragen i hagen din. Prestekrageblader og skudd smaker aromatisk og krydrer salaten vel så godt som rucolablader. Både marsipanroser, kandiserte blomster og friske blomster er nydelig kakepynt på marsipankake. Men sjekk at blomsten er spiselig før du . I Norge fins flere hundre viltvoksende, spiselige vekster og planter. Skal ikke si så mye om selve menyen nå for jeg vet det er en del av.


I er rigtigt mange, der ofte skriver til mig – særligt på Instagram – hvor man køber spiselige blomster , og hvilke kan kan spise. Jeg så de hadde en liten kartong med diverse ekte spiselige blomster på meny en gang. Masse forskjellige farger. Er du i tvil, så rådfør deg med en fagekspert. Som kakepynt, i salat, bakt inn i kaker, til supper, til saft og fryst inn i isbitterninger.


De spiselige blomstene har et stort antall bruksområder. Ellers er det en trend av dimensjoner med spiselige blomster for tiden, dels inspirert av det nye nordiske kjøkkenet. På store supermarkeder i . Urter kan forvandle selv den kjedeligste rett til et festmåltid!


Dyrk din egen basilikum, koriander, løpstikke og mynte. Pris kr 1( spar kr 22). Urter og spiselige blomster (Heftet) av forfatter Kenneth Ingebretsen. Se flere bøker fra Kenneth Ingebretsen. Boken tar for seg blomster som kan brukes i maten, med omtale og.


Av og til er maten pyntet med blomster , og alt som ligger på tallerkenen skal være spiselig. Interessen for urban growing, hjemmedyrkede urter og blomster er .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg