onsdag 15. oktober 2014

Flått katt sår

Etter nærmere undersøkelse viste det seg at det var en. Lær om flåtten og få oversikt over symptomer, sykdomsforløp og hva du kan gjøre selv! Vi har to katter og den ene får alltid mye flått. Fant flått på katt innlegg 12.


Prøvde å fjerne flåtten på katten , men det gikk ikke. Flere resultater fra forum.

Flått på katt innlegg 14. Bufret Lignende Men hvis du tror noe av flåtten sitter igjen ville jeg renset såret godt for å få vekk alt. Katter får mye flått på denne årstiden, og som regel går det fint. Mange dyreeiere blir bekymret når de finner flått på hunden eller katten sin. Vi får ofte spørsmål om det er fare for at dyret kan være smittet av borreliose som . Katten min på ett år har fått en stor hard kul på ryggen.


Jeg så et bittelite sår midt på kulen (skorpen), og tenkte han hadde fått et vepsestikk. Jeg finner flått på katten min flere ganger i løpet av året. Oppstår det infeksjon i såret , kan du rense det på egen hånd med klorhexidin.

En dag katten kom hjem hadde hele seks flått bitt seg fast. Det ble til sår som blødde og pelsavfallet fortsatte, forteller Sunde, som til slutt . For å unngå å bli bitt av flått når du ferdes i flåttrike skogområder må du dekke. Andre flåttmidler til hund samt til katt og andre dyr krever resept fra dyrlege. Like sikkert som at sommeren er her, er insektene blant oss - og med dem følger stikk, kløe, sur svie og bekymringer. Det er viktig å fjerne flått som har festet seg i huden for å unngå smitte av Borreliabakterien og TBE-virus.


De fleste insekter i Norge . Slike sårsalver krever resept fra lege. Også katter og hunder kan bli syke av flåttbitt , og flåtten bør fjernes i løpet av et døgn for å . Vask gjerne med sårrens (f.eks. klorhexidin) fra apoteket. Den allergiske reaksjonen og området sensitivitet kan medføre at katten å slikke og klø på bittet, noe som kan resultere i blødninger og sår. Katten fikk store problemer etter flåttbehandling fra dyrebutikken.


Hunden Demi var døden nær etter å ha fått et flåtthalsbånd kjøpt i en dyrebutikk. Under var huden hissig rø og Caspar hadde fått mange små sår. Gjør deg vant til å sjekke hunden og katten din for flått regelmessig.


Nå er kulen helt borte og såret på vei vekk. Har katten fått revet opp huden? Har dyret fått en byll som ikke vil leges? Eller har dyret ditt skadet seg alvorlig?

Hunder og katter risikerer alltid å få sår og .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg