fredag 24. oktober 2014

Fipronil mattilsynet

Produktene listes når nivået av plantevernmiddel ligger over grenseverdi, etter at resultatet er vurdert mot måleusikkerheten. Godkjenningsperioden for fipronil og maneb blir redusert til hhv. Mattilsynet er ikke kjent med at egg med fipronil er omsatt i Norge.


Orkla fikk vite at dressingene deres inneholder fipronil torsdag i forrige uke. Tidligere i uka opplyste det britiske mattilsynet at de undersøker distribusjonen av egg som kan inneholde insektmiddelet fipronil.

Fipronil er et legemiddel for å bli kvitt lopper, lus og flått hos dyr. Eggeplommepulver som inneholder fipronil , er blitt brukt i Iduns dressinger. Millioner av egg som kan inneholde insektmiddelet fipronil , ble. Vi har null-toleranse mot ulovlig bruk av fipronil. Det belgiske mattilsynet sitter på dokumenter som indikerer at det fantes fipronil i nederlandske egg allerede i slutten av november i fjor.


Orkla Foods Norge tilbakekaller en rekke dressinger som inneholder insektmiddelet fipronil. Både hønsebønder, det nederlandske mattilsynet og den nederlandske. Så langt har medlemsland i EU meldt om funn av fipronil i egg.

Tidlegare i veka opplyste det britiske mattilsynet at dei undersøkjer distribusjonen av egg som kan innehalde insektmiddelet Fipronil. Idun dressing etter funn av fipronil i eggeplommepulver som inngår i dressingene. Frontline vet) til hobbyhøns. I tilknyting til fipronil -saka bli det gjennomført fleire rai seier ei talskvinne for. Samtlige har nok fått med seg eggskandalen der det har funnet fipronil i. Nå kommer oppfølgeren med sprøytemiddelet Fipronil og en varslingssak om påstått.


Du må tilegne deg så mye kunnskap og være ditt eget mattilsyn. Etter at insektmiddelet Fipronil har forgiftet nederlandske egg, har skandalen. Nederland er solgt i Danmark, opplyser det danske mattilsynet Fødevarestyrelsen. Derfor kaller vi disse dressingene tilbake, sier Jordahl. Har funnet spor av stoffet fipronil.


Orkla trekker tilbake dressingprodukter etter spor av fipronil. I mange land trekkes nå egg som kan inneholde fipronil fra markedet. Sublethal effects of fipronil on the ability of honeybees (Apis mellifera L.) to orientate in a complex maze.


Eggene, med insektsmiddelet Fipronil kommer fra gårder i Nederland. Sist gang det var en europeisk omspennende fipronil sak, var det mange aktører som ble påvirket, da det.

Egg case - current status. No exceedance of the legal limits of Fipronil in Danish Eggs. Food companies must register before they start . Most popular in the past day.


RASFF Guidance documen I Norge er florasulam tillatt brukt til mot ugras i høst - og vårkorn, grasgjenlegg til fôr eller frø med. Ellers ble det funnet fipronil (godkjent som beisemiddel i EU).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg