onsdag 31. desember 2014

Barlind vekst

Barlinden har en opprett vekst , og den bruker omtrent år på å sakte vokse til en høyde på rundt meter. Dersom du lar hybridbarlinden vokse noe utover . Veksten er utoverliggende, og bredden kan bli opp til to meter. Buskfura er utskjelt og hatet av mange for sin glisne vekst , men det sjelden plantas.


HINDRER INNSYN: Er du redd for innsyn bør du sørge for en hekk som er både høy og tett. Her er barlind til venstre og syrin til høyre.

Busket vekst , nålene er litt tynnere, høyde m brukt til hekk . Europeisk barlind (Taxus baccata) er et bartre i barlindfamilien. Hybridbarlind Hillii (Taxus Media Hillii) er en kompakt og søyleformet plante med mørkegrønne. Trærne har en litt trolsk og uregelmessig vekst og er oftest buskformete eller flerstammete. Jeg har en år gammel barlind i god vekst , men tenker etter hvert å klippe den, evt.


Den spriker nå til alle kanter, som . Jeg leser i Tors tusen hagetips at tuja kan erstattes med f. Barlind vokser ofte enkeltvis og i bratt terreng.

Mørkt grøne nåler og tett vekst. For mye skygge gir spinklere vekst. Klipp sensommer og senvinter for tett vekst. Hekken må klippes ofte hvis du skal ha kontroll over vekst og fasong. Og utgangspunktet er enkelt: Du bør sørge for å styre veksten , heller for . Smal tett vekst med mørkegrønne korte nåler.


Man korter da inn vårens vekst slik at hekken blir jevn. Sommersbekjæring bør skje først i. Mens tuja og barlind tåler godt skjæring. Klippingen fremmer vekst og gir tett hekk nedenfra. Meget hardfør vintergrønn hekkplante. Den kan vokse i sol og dyp skygge, men i dyp skygge blir veksten mer glissen.


Kristtorn i vekst på vestlandet. Der det finst gode bestandar med barlind i Hordalan veks det ofte også kristtorn i nærområdet. Den årlige veksten er på 25–cm.


Plantene har naturlig vekst og form. Dvs at de ikke er klipt eller beskjært.

Vi planter også plantene eller . Den vokser primært på stammer av gamle grantrær med grov bark og stagnert vekst , sjelden på barlind. Mørketallet er ikke ubetydelig og viktigste trusler er . Om høsten forbereder plantene seg på å gå i dvale og veksten har stagnert. Jeg tror det skal gå utmerket å flytte både barlind og syrin.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg