torsdag 18. desember 2014

Blandingsskog

Blandingsskog er en type skog som består av både temperert lauvskog og boreal barskog. Slik skog finnes blant annet i sentrale deler av Europa, i deler av . Det er vanlig å betrakte bjørkeskogene som et suksesjonsstadium på veg mot barskog som . Skog Bufret Lignende En skog er et større område dekt med mer eller mindre storvokste trær. Ofte definerer vi et område som skog når det er så mange trær der at de virker inn på.

Granbarkmåler Bufret Denen arten kan forekomme både i barskog, blandingsskog og ren løvskog. De voksne målerne flyr om natten i juni – august og kommer gjerne til lys. Bærlyng-blandingsskogen fins i de noe kjøligere og fuktigere . Etter kvart utviklar det seg òg barskog, og ein får blandingsskog med både lauvtre og bartre.


Utbredelse: Nordlige Nord- Amerika . Blåbærbladmåleren flyr i bar- og blandingsskog med bunnvegetasjon av bærlyng, og på myrer. Larvenes næringsplanter er blåbær (Vaccinium myrtillus) og . Raggflyet finnes i bar- og blandingsskog og på myrlendte steder.

Larven kan finnes på blokkebær (Vaccinium uliginosus), små bjørker (Betula spp.), på vier . Fra , den frie encyklopedi. Men den finnes i blandingsskog , tropisk regnskog, pampas, prærie, fjellområder, klippekyst og mangrovesumper, til og . Den er ikke sammenhengende, men . Trollbærmåler Bufret Denne karakteristiske, svarte og hvite arten er ganske sjelden og knyttet til rik, fuktig gran- eller blandingsskog der det vokser trollbær. Arten finnes i løv- og blandingsskog med innslag av eik (Quercus spp.).


Den overvintrer som egg, larvene klekkes tidlig på våren og lever den første tiden på . Kattugle finnes i både barskog og blandingsskog , gjerne nær dyrket mark eller i skogkanten, men den trives aller best i eldre løvskog hvor den kan finne hule . Norge, om sommeren helst i høyereliggende bjørke- og blandingsskog. Området har blandingsskog med bøk som dominerende treslag. Foruten skogsdriften er turisme viktig i Hainleite. Særlig er området søkt av fotturister, . Det ikke-levende i et økosystem består av de abiotiske faktorene.


Maiblom vokser i hele Norden unntatt høyfjellet og de . Atlanterhavet, mot syd av de temperert løvskog og blandingsskog og av prærien. Den kan finnes i ganske mørk granskog men også ute på hogstflater. Vegetasjonen er for en stor del gråor-almeskog og gråor-heggeskog på høy bonitet.

Her er også noe blandingsskog på. Lilandsvatnet som er 5daa. Dette er en sjelden og truet naturtype. Reservatet har barskog og blandingsskog , og et stort . Enrum i nord og i øst krysses lunden av Ravnedalsveien hvor eiketræne gradvis går over i blandingsskog. Sedertrea står ved sidan av ein blandingsskog av einer, furu og dei siste verna områda i landet med ville epletre.


Av dyr i skogen finn ein keisarørn, haukørn, . Ei sone med blandingsskog av lauvtre dominerer dalane og ravinane i mellomhøge og lågare område. Store koloniar med hekkande hegre, skjestork, silkeheire . Giftkremle finnes i næringsfattig blandingsskog og barskog.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg