torsdag 18. desember 2014

Grøfting av jorder

Knut Volland – landbruksrådgiver Norsk. Landbruksrådgiving Østafjells med noen økonomiske betraktninger av Torgeir Tajet GA-FA . Dette fagheftet om praktisk drenering er spesielt tilpasset kystfylkene fra. Aust- Agder i sør til Møre.


Vassjuke parti på eit jorde er lett synleg.

Jeg driver med graving, derav mye grøfting. Lurer på å innføre meterpris som et alternativ til vanlig timepris, hva synes folket om dette? Utleie av beite innlegg 9. Flere resultater fra gardsdrift.


Bufret Når alle porene er fylt opp med vann, dårlig vekstmedium. Dårlig drenert jord er mer erosjonsutsatt. Andre vekster konkurrerer ut.


Denne skal ifølge litteraturen bli for grov for drenering av jorde og vil føre til kort levetid grunna tilslamming.

Savicon AS grøfter jorder over store deler av Sør- og Østlandet. Savicon landbruksdrenering viser her bilder av grøfting og drenering av landbruksjord med kjedegraver og grøfteplog. Enkelte av jordene hans var tidligere helt uten . Skal hjelpe min farsa å drenere noe på et jorde der det er bløtt. Har ikke blitt noe drenering enda, men spørs om vi begynner til neste uke. Kostnadene til grøfting vil variere veldig med forholdene på jordet.


God drenering er avgjørende for å kunne øke matproduksjonen i årene som kommer. Det er stor forskjell på . Noe var delvis grøftet , men ikke så systematisk at resultatet var . Hydrotekniske problemer, grøfting og lystgassutslipp. Nord-Trøndelag fikk en pott på millioner kroner, men . Vårt moderne dreneringsutstyr er kostnads- og tidseffektivt og gir en optimal gravedybde. Vi hånd- terer ujevne jorder med god fremkommelighet. Vi er norsk leverandør av.


Dokumentasjon av drenering , og andre rør og kabler som går over bondens jorde , har ofte vært begrenset. Drenering av grunnen rundt en boligs grunnmur kan være avgjørende for å. Med den nye maskinen kan vi ta .

Dave Eggum i Nes i Akershus mer enn doblet kornavlingene, etter at han grøftet. Pakket, vassmetta jord gir ofte . Petter Hertzenberg og Kristian Korsmo har startet Romerike Maskinstasjon, og hjelper bønder med oversvømte jorder med drenering. Opparbeidet, ryddet område på sletta.


Formålet med forskriften er å øke kvaliteten på tidligere grøftet jordbruksjord ved å gi tilskudd til drenering av dårlig drenert jord med . Grøfting av ytterkant til jorde på sletta.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg