mandag 29. desember 2014

Høstløk i krukke

Plant høstløk i krukker og kar. La dem stå ute til frosten kommer. Sett dem deretter inn i et drivhus, en garasje eller under tak.


Jeg har overvintret en lilje i krukke ute, uten tildekking, og det gikk til min store. Høstløk i potte må stå tørt under tak, da vil de tåle frosten.

Selvsagt vil vi ha vårblomster i bedene, men det er ingen grunn til å nøye seg med fargelglede kun i hagen. Ved å plante blomsterløk i krukker. Finn fram det meste som kan settes løk i Perleblomster er en favoritt til våren.


Det er nå det morsomme begynner. Vinteren er lang, kald og mørk, men så en dag er det plutselig på tide! Frøkatalogen dumper ned i postkassen og. Georginer er så takknemlige!

De er like fine i en krukke ved uteplassen som når de får være fargekick blant staudene i rabatten, sier Anna-Karin. Løk og knoller i krukker gjør at vi kan ha løk på steder hvor vi ellers ikke kan plante dem. Samtidig gjør planting i krukker løken mer kuldeutsatt, . Eller du kan helle en sekk jord på bakken og plante i den, eller du kan plante i krukker (plast eller annet som tåler å stå ute om vinteren). Pst, se etter høstløk , det vil si løk som selges på høsten.


Mange krukker blir fine ved å plante litt stemor eller forglemmegei mellom løkene på våren. Løk kan plantes på forskjellige dypder, slik at . Høstløk sikrer vårens blomstergleder av Veronika Nauf Steinsholt. Enten du planter i krukker eller bed skal løkene dekkes godt til med jord iblandet gjødsel, . Til våren har du kanskje glemt hva du plantet der. Ulike løk og knoller for frodige bed og krukker. Tulipaner kan også legges i krukker om høsten som man kan gi litt økt temperatur når man vil tjuvstarte med.


Nedenfor har vi noen tips for legging av høstløk. Tulipaner finnes også i alle farger, høyder og fasonger slik at du kan lage deg noen virkelige flotte, personlige krukker. I fjor satte jeg en krukke.


Hvis du vil ha løkblomstring til våren, men ikke har noen egnede bed å sette løken i, kan du sette løk i krukker.

Da kan du også sette løken selv . Du kan godt plante flere typer løk i én krukke for å få en lang blomstringsperiode. Hvis du planter i krukker så er løkene mer utsatt for kulde.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg