tirsdag 30. desember 2014

Oleander blomst giftig

Den naturlige fargen på blomstene er rosa, men de dyrkede formene fins i flere rosa. Planten er uhyre giftig , og bare litt av plantesaften er nok til å ta livet av barn og . Den er forførerisk fin, men også svært giftig. Vanlig oleander (Nerium oleander ) er en giftig plante.


Blomstene til vanlig oleander er hvite, rosa eller røde og kommer i spissen av ettårige skudd.

Nerie,Nerium oleander , er giftig , og alle steder står der, at man skal holde børn væk. Hva gjør du når blomsten i vinduskarmen er borte og du innser at poden har spist den? De aller fleste planter i Norge er lite giftige og vil ikke gi noen symptomer ved.


Se også artikkelen om førstehjelp ved inntak av giftige planter. Bladene er smale og læraktige, blomstene er lyserøde eller hvite og vokser i klaser. Oleander er en eviggrønn busk fra middelhavslandene.


Blade: Lancetformede, siddende i etager med tre blade i hver, skinnende grønne på oversiden, grålige på undersiden.

Skjønner hvorfor linken hit er merket Vilt og vakkerts blomster :). BLOMSTEN du mener er giftig ? Eviggrønne busker eller små trær med hele, læraktige blad og store, vakre, hvite eller lyserøde blomster. Særlig blomster , blader og bær er dødelig giftige , ifølge. Hele planten er sterkt giftig. Hennes er noen av de mest giftige blomster man må unngå å plante i hans eller . Så mange vakre ting fra hagen din kan også arbeide på kjøkkenet: lavendel, mynte og gressløk legge smak til mat, mens blomster som fioler og blomkarse kan . Det beste er å unngå de giftige plantene i stua og i egen hage.


Fargerike blomster og blader er ikke noe unntak. Blomstene er hvite, rø rosa, gule eller lilla, kan være enkle og frotté. Du bør vite at alle deler av oleander , inkludert blomstene er giftige.


Eksempler på giftige planter. Avskårne blomster som vi betaler masse penger for i butikken, vokser andre. Fylt nyseryllik (Achillea ptarmica): Staude med hvite, doble blomster i juli-august.


Plasser giftige planter på et sted der katten ikke kan nå dem, eller velg planter som ikke er giftige.

Dette gjør du når barna spiser giftige bær eller blomster. De vanligste symptomene barn får når de har spist giftige planter er kvalme og mageproblemer. Der findes en lang række giftige planter udover dem, der er angivet i denne artikel. Rigtig mange almindelige planter i haven er giftige.


Lær derfor børnene, at det kun er bær og blomster i køkkenhaven, der. Kanskje er det fordi den er så giftig at den har gått av moten, eller kanskje det er fordi den. På Kreta vokser oleander overalt.


Fyll denne kjærlighetens dag med blomster. Plantasjen har vakkert sammensatte buketter og blomster som enkelt gjør. Fikuser renser luften for giftige.


Faktisk har det skjedd før at folk har forgiftet honning fra oleander blomster. Spesielt i de amerikanske . A: Blomster og planter som kan gi død. Mange typer planter og blomster kan være giftig for våre hunder. Jeg har alltid vært usikker på hva som er giftig og ikke av planter for hestene. Nå når den til taket, og blomstrer noe helt fantastisk og sprer godlukt i stua.


Vær derfor forsiktig med hvilke typer planter du har hjemme hvis du har en katt som liker å smake på blomster og blader.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg