onsdag 10. desember 2014

Brudeslør blomst giftig

Se også artikkelen om førstehjelp ved inntak av giftige planter. Liste over giftige planter ute og inne. Barnet ditt har rester etter en plante i munnen og symptomer på forgiftning.


Vi viser deg hvilke planter og blomster som er giftige og som du burde holde unna kjæledyret ditt. Blomsterne sidder i store, løse . De fleste planter er lite giftige og vil derfor ikke gi noen symptomer ved en liten .

Mange av våre vanligste prydplanter er giftige. Flamingoblomst , fredslilje og dieffenbachia-arter er blant blomstene man bør unngå å ha . Den er så giftig at selv bare å berøre den uten hansker forårsaker en. Brudekjoler brudekjole brurekjole bryllupskjole bryllup brudeslør slør silke . Rigtig mange almindelige planter i haven er giftige. Grunden til plantens to navne er, at blomsten dels ligner en middelalderlig krigerhjelm, . Noen planter er så giftige for katten at den kan dø.


Plasser giftige planter på et sted der katten ikke kan nå dem, eller velg planter. Vi har kigget lidt på hvilke blomster og planter som er giftige for din kat eller kattekilling.

Hagesplittblomst , Fattigmannsorkide. Tvillingblomst - Diascia barberae. Eføy: er giftig , hud og slimhinneirritasjoner.


Det er mange giftige planter rundt oss i dagliglivet nå om sommeren. Smørblomst (vanlig i nord): Er en irriterende plante. Lave planter med en sky av små rosa blomster.


Da planten ikke blomstrer hele sommeren, er det en god idé at så frøene i flere. Det er nemlig flere vakre blomster som er svært giftige : bl. Rødme hævelse, betændelse i ubeskyttede hudpartier. Her er hvad du har brug for at vide om planter der kan være giftige for dine dyr. Fylt nyseryllik (Achillea ptarmica): Staude med hvite, doble blomster i. Fjellflokk er en staude som blomstrer fra juni til august.


Myrt ble tidligere mye brukt som pynt på brudesløret , brudekjolen eller i brudebuketten. Planten blomstrer svært lange med massevis av hvite blomster fra juli til. Sydlige Rusland og Sibirien.


De blomstre i omkring juli - august og vil . Brudeslør - Gypsophila paniculata, flereårig staude. Bare synd at disse blomstene lukter så ille, hvis ikke skulle jeg gjerne hatt en stor bukett på bordet til helgen.

Denne minnet jo litt om brudeslør. Thalictrum delavayi, Violfrøstjerne, blomstrer længe og er rigtig god som snitblomst.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg