fredag 8. april 2016

Bergknapp blomst

Bergknapp , i vid forstand planteslekten Sedum i bergknappfamilien. Planter med tykke, saftige blad og gule, hvite eller røde blomster i kvast . Norsk(e) navn: bergknapper. Hører til: bergknappfamilien,.


Blomsten er gul eller rosa.

Bitterbergknapp er giftig i store mengder, men har vært . Som de fleste bergknapper har kystbergknappen kronblad. Kronbladene er spisse og er blekrosa eller hvit med rødlige prikker. Kystbergknappen blomstrer i. Stengel krypende-stigende. Fordelen ved å bruke sedum på tak er at plantene kan leve i et tynt substrat.


Mattene behøver derfor ikke være tykkere enn.

I Norge er den vanlig opp til Helgelan mens sjelden eller helt fraværende langs kysten på Sørlandet. Det er vakkert når fjellet blomstrer – og i Norge har vi mye stein og fjell. Det skal ikke så mye til før bitter bergknapp trives. Noen bergknapper blomster på våren, men for krukkene så er det jo mest de som blomstrer sen høst som er interessante, bla denne . Det finnes flere ulike sedumsorter som blomstrer på høsten, og disse er høstens trassigeste hagebeboere. Når nesten alt annet i hagen har gitt seg for sesongen, slår oktoberbergknapp ut i full blomst.


Den sentblomstrende sedum-sorten står vakkert i . Klassisk og vakker staude som blomstrer i juni, og finnes både med rosa. Jeg har fått øynene mer og mer opp for sedum, eller bergknapp som det heter på norsk. Det er herlige planter som er vakre både når de blomstrer og når de ikke . Peoner, dagliljer og løytnantshjerter er bare noen blomster som vekker minner.


Bergknapp er en staude med tykke og saftige blader med gule, hvite eller røde . Bergknapp plantene varierer i farge og utseende i de forskjellige årstidene. Om sommeren blomstrer de med hvite, gule og rosa små blomster. Gravbergknapp (Sedum Spurium), store rosa blomster.

Gullbergknapp (Sedum Kamtschaticum), store gule blomster. Lydisk bergknapp (Sedum Lydium), . Hvit bergknapp (Sedum album). Fagerklokken blomstrer fra juli til september.


Denne blomsten har små kaktusliknende knoller nede mot jorda og. Sedum rupestre) er en blomst i bergknapp -familien, og er utbredt også i .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg