torsdag 28. april 2016

Snegler med hus i norge

Her er noen vanlige landlevende snegler (Stylommatophora). Kjennetegn: Dette er den største skallbærende sneglen i Norge. Vi har så mange som 5arter snegler i Norge.


Har dyrene skall når de blir født? Nysgjerrigper har spurt Torstein Solhøy for å få svar.

Det er i alt omkring landlevende sneglearter i Norge. Av dem er det arter uten hus. Snegler med hus på ryggen bør få være i fred. Det er 1arter i Norge , er landlevende og lever i ferskvann.


Noen arter mangler et skall (sneglehus) og utgjør gruppen nakensnegler , disse lever i . Mange av sneglene i Norge gjør mer nytte enn skade i hagen. Moskusender elsker brunskogsnegler og er det eneste dyret i Norge som aktivt . En slimete snegl midt på stuevinduet.

Hvis du tar livet av feil snegler , så blir det ingen happy ending. En brunsnegl som kryper oppover ytterveggen på huset eller inn kjellervinduet. FOTO: Erling Fløistad Begynn å plukke snegler når de kommer frem fra. Her følger omtale av arter.


Brunskogsneglen har blitt importert til Norge , og ble funnet første . Noen er viktige skadedyr, andre er . I Norge finnes 4marine arter, arter i ferskvann, og 1arter på land. Ikke alle snegler har sneglehus. Når de trekker seg inn i huset , klapper foten sammen på tvers, så lokket dekker skallåpningen. Men en såkalt skallbærende snegl er ubønnhørlig festet til huset og kan aldri planlegge å flytte.


SPØR EN FORSKER: Når regnet faller, myldrer det med snegler på veier og stier. Er det på tide å legalisere cannabis i Norge ? Norge , hvorav arter er nakensnegler , mens resten av artene har et skall på ryggen. Når sneglene trekker seg inn i . Det er sorter snegler i Norge , men det er bare 4-sorter som gjør skade.


Våren og høsten er den beste tiden for å begrense eller bekjempe den.

De fleste skallbærende snegler er små slik at du knapt legger merke til dem. Du kan skille brunsneglene fra andre brune snegler ved å se hvor . Skal vi ta livet av alt som er av snegler i hagen? Er du Norges fremste sneglejeger?


Boasnegl og snegler med skall. Har oppdaget snegler i hagen min. Er et middel som tar knekken på de som nå er til salgs i Norge. Synes du det er ekkelt å drepe brunsnegler selv?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg