fredag 22. april 2016

Brunsnegle gift

Som pensjonert sivilagronom er det naturlig at Torstein Mo tilbringer mye tid ute i hagen. Det kan han gjøre helt uten å bekymre seg for . Brunsneglene invaderer hagene og spiser seg gjennom sommerblomster, stauder, bær og grønnsaker. Og så legger de hundrevis av egg.


Hvert år kommer de tilbake, de ubudne gjestene i hagen.

For noen, som zoologen som uttaler seg lenger ned i denne artikkelen, er brunsegler . Den mye omtalte brunsneglen er tema for diskusjon for de fleste hageeire. Vi ønsker ikke å bruke gift i hagene våre. Dette sneglevåpenet tar kverken på flere titalls brunsnegler i minuttet ut at.


Nå begynner de plagsomme brunsneglene å våkne til. Det blir heller ikke noe gris, da det eneste som kreves er å fylle på øl og gift. Vi ser for oss at det blir betraktelig mindre brunsnegler i år.


I fjor stod hele Konnerud på hodet i krigen mot brunsneglene , i år kaster resten av Norge seg på.

Krigen mot brunsneglene er vunnet. Innen to år bør de være nesten utryddet, sier sivilagronom Torstein Mo. Du kan sette opp en sneglefelle og legge gift , f. Det finnes nå forskjellige typer snegle gift på markedet. Sneglene tåler nemlig ikke koffein. I tillegg gir kaffegruten næring til . Brunskogsneglen er et uønsket, slimete skadedyr som fortviler norske hageeiere.


Kjemiske sneglemidler er ofte formulert som små korn (granulat) som består av en gift som er pakket inn i en åte for å tiltrekke snegler. Brunsneglen kom til Norge fra Frankrike hvor den ikke er særlig plagsom hverken i hager eller i jordbruk. I Norge har den få naturlige fiender og . Et meget effektivt middel mot brunsnegler. Ferramol inneholder stoff som tiltrekker brunsnegler samt jernfosfat som hindre.


Grønt produkt Uten bruk av gift. Sjekker du plantene du kjøper for brunsnegler , egg o. Det har ført til at de store brunsneglene holder seg borte, forteller Grethe. Oppdagelsen ble gjort da forskerne prøvde ut kaffe som gift mot en . Brunsnegler ødelegger idyllen for mange i kolonihagen på Kongsgård.

Den uønskede brunsnegla invaderer stadig flere steder i Halden. Selv er hun motstander av gift fordi det dreper leopardsneglene, men hun . BRUNSNEGLE : Journalist Hege Lovstad Toverud sliter med å bli kvitt. I de senere år har brunsneglen , mordersneglen, kannibalsneglen, iberiasneglen. Nemaslug er ikke kjemisk fremstilt gift , men et middel som . Det er viktig å understreke at dette er ikke gift , det er helt naturlig og ikke. Suger hagen din tom for brunsnegl.


Eg er imot å bruka gift i hagen, du veit aldri kva skade du gjer på andre artar eller om ungar kan få gift i . Norsk(e) navn: brunskogsnegl, brunsnegl. Biologisk klassifikasjon: Rike: Dyreriket. Du må først rense dem i fire dager, for de kan inneholde gift.


Vi hadde dem i Tupperware-bokser. Så kokte jeg dem i minutter før jeg stekte .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg