onsdag 20. april 2016

Hvordan drenere jordet

Når alle porene er fylt opp med vann, dårlig vekstmedium. Dårlig drenert jord er mer erosjonsutsatt. Andre vekster konkurrerer ut. Leier en teig med ett par omr som har mye oppkomm av vann.


Det er forøvrig tegelsteinsrør som drenering. Aner ikke tilstanden på disse.

Finne riktig graver-løsning til graveoppgaver. Flere resultater fra gardsdrift. Da vil ikkje vatnet bli ståande att i søkkar på jordet. De fleste av oss har ikke forutsetninger for å følge med når entreprenøren graver opp rundt kjelleren og legger ny drenering. Her gjennomgår vi hvordan.


Skal hjelpe min farsa å drenere noe på et jorde der det er bløtt. Skal drenere eit jorde på nokre mål og er litt usikker på kva løysing eg skal gå for mhp massar rundt drensrør. Hør prøvd å lese meg litt opp, . Vi har et problemområde på hytta.

Det vil si et fuktig og etter regnvær rett og slett våte områder. Det gjelder for et område rundt og i nærheten av . Norsk Landbruksrådgivning – Viken. Sugegrøfter leder vann til samlegrøfter. Samlegrøft leder vann ut fra jordet.


Hvordan er nedslagsfeltet rund. Dette fagheftet om praktisk drenering er spesielt tilpasset kystfylkene fra. Aust- Agder i sør til Møre. Vassjuke parti på eit jorde er lett synleg.


Drenering - Duration: 0:32. Arne Ekvall grøfter og drenerer jorder i Brunlanes og. Savicon AS grøfter jorder over store deler av Sør- og Østlandet. God drenering er første steg mot et.


Ditt jorde , vår utfordring! Det har en lei tendens til å samle seg noe overvann, fordi jordet skråner ned . I Jordplan har vi gjort det enkelt å tegne inn drenering. Grøfting, avgrøfting, drenering , metode i landbruket for å fjerne overflødig vann raskere fra dyrket jord eller skogsmark enn ved naturlig .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg