fredag 8. april 2016

Hvordan slipe kniv med slipestein

Det er skrevet i kilometervis om hvordan man sliper kniver. Selv har vi lært at kniven skal slipes når vi drar den fra oss, men det er. Her forteller han hvordan kniver skal kvesses. Se hvordan du gjør det og hvilket utstyr du skal bruke!


Hvis du har en tradisjonell japansk kniv med bred slipefase , som for.

Vi gir deg også tips om hvordan du skal oppbevare dine kniver. Her går vi gjennom slipealternativ som slipestein , keramisk bryne, . Prøvde på en mora- kniv også, den ble som ny på ett blunk, men så var den også lite. Stein sliper jern og stål.


Vi fant ut at det var best å slipe kniven på urørt stein, og ikke i slipesporet. Knivsliper Harald Andersen viser hvordan du sliper dine kniver hos Skarpekniver. Mino San, Mr Global, lærer deg hvordan du kan slipe Global- kniven din sylskarp på keramisk.


Dette er den første av korte videoer som viser hvordan man sliper en kniv i felt.

Det er en vanlig misforståelse at man kan slipe en kniv med et slipestål. Man fukter slipesteinen og drar kniven over overflaten. Jeg regner med at dere nevenyttige verktøyjunies kan gi meg noen gode råd om å slipe øks og kniv. Er det runde slipesteiner som er det . Fordi dette bare skjerper kniven , men ikke sliper den, utdyper han og forklarer at når . Tips: Husk å holde Global- kniven i grader når du sliper den. For større slipejobber er selvfølgelig en eller annen maskin å foretrekke.


Helst med vannkjølt slipestein. Man må unngå at ting går for varmt. Keramisk slipestein som ikke lager. For sliping av de fleste skjærende verktøytyper - kniver , sakser, økser, stemjer.


Skal du slipe , er det tormek eller tilsvarende ( slipestein fex) som gjelder. Trenger du en skarp kniv så kjøp deg Rudolfstroppen. Ved skikkelig sliping av en kniv benyttes en slipestein som roterer med ca 1rpm samtidig som den konstant kjøler . Hvordan vedlikeholde kniven hjemme.


Her viser vi deg hvordan du sliper kniven og øksen din.

En slipestein er et verktøy for å slipe skjære- og kutteredskaper som kniver , økser , ljåer og liknende utstyr som har skarp egg. For å holde en kniv skarp må den slipes på et bryne med jevne mellomrom. Slipesteiner fantes på nesten hver . En gang i blant trenger den også skikkelig sliping på slipestein med etterfølgende . Han forteller at mange kvier seg for å slipe kniver fordi de tror det er vanskelig.


Gastronomisk Institutts Øyvind Hjelle viser hvordan. Jeg kjøpte meg slipestein i fjor, etter å ha prøvd alt av slipestål og. Så foresten en episode av hvordan den lages på discovery for en tid . Man sliper øksens egg etter behov, avhengig av hvor slitt den er.


Større hakk og skader kan slipes ned med en slipestein , men pass godt på at stålet ikke . Når du har gått til det skritt og. Det har alltid vært diskusjon om man skal slipe med eller mot slipesteinen. De groveste typene er best egnet til svært sløve kniver med hakk og skader.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg