torsdag 28. april 2016

Brudeslør frø

Fordi planten ikke blomstrer hele sommeren, lønner det seg å så frøene i flere omganger for å ha friske blomster hele sesongen. Trives best i lett og veldrenert . Takknemlig og lettdyrket plante med mange bruksområder. Frø fra Lord Nelson-sortimentet kan kjøpes hos faghandlere landet rundt.


Fra Sarah Raven frøserie for dyrking av snittblomster.

Skal du plante brudeslør i haven? Så læs med i guiden her og få råd og vejledning til placering, udplantning, pasning, deling og flytning af brudeslør. For tidligere blomstring: Forkultiver innendørs i mars–april.


Plasseres lyst og svalt etter spiring. Plantes etter avherding når frostrisikoen er over. Frodig staude med delikate hvite blomster. Fin i steinbe bed eller i potte.


Tåler tørke når den er etablert.

De brudeslør som vi har til salg fra frø , dækker hels høje stauder som kan stå i staudebedet, men brudeslør findes også som stenbedsplante men er også . Brudeslør , som du nemt selv kan så fra frø. En buket, som tilsættes brudeslør får lige pludselig et helt andet udtryk. Formering: De enkeltblomstrede brudeslør formeres ved frø eller stiklinger, som tages om foråret. De dobbelte brudeslør må derimod formeres ved podning på . Jeg lurer på hva som er forskjellen på flerårigplante og staude. Fin og yndefuld etårig sommerbomst med let løv på spinkle stilke og kønne hvide blomster.


Som en let hvid sky er planten fin til at fylde huller i staudebedet og . Frø sås direkte på voksestedet april-juni. Latinsk navn: Gypsophila elegans. Blomstringstid: juni - oktober.


Tidspunkt for såing: mars - mai og august - oktober. Kan bestilles nu til levering fra midt i januar til slutningen af juli, så længe lager haves. Etårig plante med et væld af små hvide blomster.


Nettbutikk med bredt utvalg av blomsterløk og redskap og utstyr for hage. Stort udvalg af frø , løg og knolde på Plantetorvet. Stauder er en gruppe af flerårige planter, hvor toppen normalt visner ned om vinteren.

Dette brudeslør har flotte hvide blomster, der fremvises i juli-august.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg