onsdag 20. april 2016

Geiteraser

Geiterasene vil her bli presentert med informasjon om opprinnelse, omfang, egenskaper og kjennetegn, samt opplysninger om kontaktpersoner der det er slike. Under kan du se bilder av de fleste geite-rasene vi har i Norge. Kanskje kjenner du igjen noen av rasene uten å klikke på bildet og få svaret?


Det finnes to norske geiteraser , norsk melkegeit og kystgeit. I tillegg finnes det mindre besetninger av kasjmirgeit, angorageit, boergeit og . Geit, tamgeit eller gjet (Capra aegagrus hircus eller C. hircus) er et partået klovdyr i gruppen med drøvtyggere.

Tamgeit regnes som en domestisert etterkommer . Dette er en liten, men meget hardfør geiterase. Den er mest kjent for sitt utrolig sterke og varme ragg, som kesharer lager sine . Ungene kalles kje eller killing. Geita kan veie mellom og 1kg og bli opptil år gammel.


I Bjørneparken har vi tre geiteraser : Kasjmirgeit, Norsk melkegeit . Boergeita er en stor geiterase , avlet for kjøttproduksjon. Den kommer opprinnelig fra Sør-Afrika, men er nå spredt over hele verden.

I Norge holder vi stort sett geiter for å få geitost. Men noen få gårder, som Ekeby, satser på andre produkter – og andre typer geiter. Cashmere geit, Damarageit, Kiko, den syriske geit og East African pygmé geit. Disse nevnte sjeldne geiteraser vil bli gitt en kort beskrivelse. En nærmere titt på geiteraser inkludert eksotiske.


Det er mange forskjellige raser av pet geiter. Vi ønsker at kystgeiteiere skal drive seriøs avl, uten innkrysning av andre geiteraser. Livdyr selges da kun til de som ønsker å fremme denne verdifulle . Lappgeit (sv. lappget) er ein gammal geiterase som har vorte attoppdaga i Norrland i Sverige. Dei skil seg ut frå andre . Boergeit er en stor afrikansk geiterase , som først og fremst brukes til kjøttproduksjon. Men dyrene er også svært effektive beitedyr, noe som . Finn alle synonymer til GEITERASE i kryssord.


Lynrask søkemotor som oppdateres hver dag. Her får du hjelp til å løse kryssordet. Kystgeita er en norsk geiterase som har vært holdt som utegangergeit, lignende det mer kjente villsauholdet på Vestlandet, siden før .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg