onsdag 20. april 2016

Tørketid betong før belegg

I praksis er det viktig å vite hvor lang tid betongen må tørke før det er trygt å legge på belegg. Vinyl og linoleum bør ikke legges før den relative fuktigheten i . Estimering av tørketid ( før støping). Det som er av betydning i praksis, er å vite hvor lenge betongen må tørke før man f. Det kreves vanligvis relativ fuktighet på eller mindre før tett belegg kan legges på et betonggulv.

For mer informasjon ta kontakt med våre teknologer. Oppfukting og uttørking av gammel betong. Hvor lang tid tar det å tørke ut et betongdekke. Hva som ligger oppå betonggulvet , belegg , tilfarergulv, osv.


Noen sier jeg bør vente 2-uker før jeg legger membran? Des lengre tid betongen får å tørke på jo sterkere blir den, men jeg sier ikke da at . Det har tidligere vært grønmalt betong på gulvet og en dusj som henger. Før belegget legges på betonggulv der det er montert gulvvarme, skal varmen.

Høyere luftfuktighet vil medføre forlenget tørketid for limet og medføre risiko for . Jeg har støpt litt ute her hjemme, og jeg har brukt vanlig mørtel i sekker. Det er grader, og skal bli kaldere etter hvert. Har akkurat støpt betonggulv i kjelleren med varmekabler.


Tette gulvbelegg som vinyl, linoleum etc. Og hvor lenge må den tørke før den kan . Før legging av tette belegg på betong er det derfor essensielt at betongen er. Dersom betongen skal tørke helt ned til RF har varigheten av dette.


RF før det kan limes tette belegg på. Ny betong skal herde i minst uker før maling og være fri for smuss, olje o. Skyll grundig med masse vann, sug opp med vannsuger og la betongen tørke i noen dager. Man kan fint legge vinyl på gammelt vinylbelegg , kork og linoleum som sitter godt. Hvis det er fare for byggfuktighet finnes primere som gjør tørketiden kortere.


Det er nødvendig for at betonggulvet ikke skal trekke til seg for mye av limet og gi. Målsettingen med prosjektet har vært å avklare om bruken av betong i ulike sammenhenger i. Sørg for å tørke betongen før du legger gulv.

Mange byggematerialer inneholder mye vann – betong , avretningsmasser og treverk er. Materialene må derfor gis tid til å tørke ut før de bygges inn, males . På gulv med hel limt gulvbelegg ses fuktproblemet ved at belegget løsner fra underlaget. Tørketiden er også avhengig av hvilket fuktnivå betongen skal tørkes til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg