Kan du å sylte rødbeter eller andre grønnsaker? Syltede rødbeter er klassisk tilbehør til en mengde retter fra spekesild til pytt i panne og julepålegg. Har du ikke laget syltet rødbeter på glass til jul, så er det enda ikke for sent.
Kjøp inn et kilo rødbeter, en flaske eddik og litt karve og du kan imponere med . Fiberrike rotgrønnsaker som rødbete er sammen med løkfamilien (løk, purre, hvitløk), og helkorn som havre og rug kjent for å være god prebiotika, . En klassiker som må i en egen skål på julebordet, samt som tilbehør til mange andre retter.
Prøv å lage din egne rødbeter. Skjær rødbetene i skiver og legg dem i varme og skylte glass. Har fått helt dilla på rødbeter nå som vi har så mye i åkeren. Sylting er ganske lett og det smaker supergodt.
Aller mest går det i ovnsbakte . Slik lager du syltede rødbeter. På oppfordring kommer her Onsøy Bygdekvinnelags oppskrift på syltede rødbeter. Forfatter: Helle Cecilie Berger.
Store rødbeter trenger bortimot en times koking. Hell av vannet og la dem stå til de er litt avkjølt. Ta på hansker og skrell dem med hendene, . Ved sylting av grønnsaker som for eksempel agurk, løk og rødbeter , bruker vi salt, eddik og sukker. Vask rødbetene og kok dem hele, ta av skallet. Del rødbetene i kløfter, små rødbeter kan deles i to.
Legg rødbetene over på rene glass. Ferske rødbeter har blitt stuerent. Før fikk man kun tak i rødbeter i syltet form på glass, men de ferske er mye bedre. Vi bruker ofte syltede rødbeter her i huset, både til leverpostei, elgrull, sylte og spekesild for å nevne noe.
Det å sylte mine egne rødbeter er . Jeg diskuterte syltede rødbeter med en venninne forleden. Jeg lurer på hvor du har kjøpt glassene du sylter rødbetene i ? Har det hopa seg litt opp med dei små raude? Gi eitt par til naboen kanskje? Viss ikkje kan du alltids sylte ! Tilpass måla etter det du har!
Server syltet rødbete til for eksempel stekt kylling.
I dagens oppskrift har jeg valgt å sylte rødbeter sammen med rødløk, da det gir mer smak. Rødbete er godt egnet til sylting og brukes mye til silderetter og som .
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.