torsdag 21. juli 2016

Gjødsle plen høsten

For å få en fin plen til våren, er det viktig å pleie den godt på høsten. NW): Folk flest gjødsler ikke plenen på sensommeren. Mose trives når det er fuktig, og det er det i plenen utover høsten , om det regner mye . GJLØDSLING, MEN NÅR: Bare om høsten , sier en . Gjødsling for mosefri plen.


Den øker ph i plenen slik at dersom jorden er for sur til at gresset kan ta opp gjødselen vi tilfører vil kalken ordne dette.

Mange gartnere anbefaler også at man gjødsler plenen sent på høsten , for å stimulere til god rotvekst. Dette gir en mer robust og slitesterk plen. Det beste tidspunktet for å gjødsle plen , er rett før et regnvær! Noen gjødsler også sent på høsten , for å stimulere til økt rotvekst.


Vedlikehold er viktig for å bevare plenen , og riktig gjødsling , vanning og klipping er. På høsten bør man klippe på øverste trinn på gressklipperen, da kort gress . Når du skal anlegge plen er det lurt å gjøre det om høsten eller tidlig vår. Hvor mye gjødsel du skal bruke til plenen , kommer helt an på hvilken gjødseltype. Tidlig om våren og utover mot høsten bør gresset være noe høyere, på disse .

Mange kalker for å bli kvitt mosen, men det er like effektivt å gjødsle for. Men det blir en lettere vår hvis du forbereder deg allerede på høsten. Ta gjerne en jordanalyse for å finne ut hvor mye du bør gjødsle og evt. Beskjær dem bare lett om høsten og fjern visne og stygge blomster.


Bør plenen gjødsles om høsten ? Klippehøyden bør økes litt utover høsten. Plenen bør gjødsles med 3-kg Ferdigplen. Når du gjødsler bør plenen være fuktig for at gresset skal ta til seg gjødningen. Vil man anlegge gressplen er det et godt tidspunkt å gjøre det når høsten sakte . GI PLENEN NÆRING: Med organisk gjødsel kan du være litt rausere med gjødslingen. Det er ingen fare for å skade plenen.


Her har du alt du trenger å vite om vedlikehol vanning, gjødsling og mye mer. Løv og langt gress må fjernes om høsten for å unngå at plenen blir ”kvalt” over . Vi gir deg tipsene for hvordan du kan gjødsle best mulig. Flere av produktene fra Grønn Vekst er skreddersydd for etablering av plen. For å oppnå en god vinterherdighet i graset gjødsler du plenen om høsten. Sikrer deg en finere plen.


Ifølge produktsjef Jon Atle Repstad i Felleskjøpet, er det smart å kalke enten tidlig om våren eller om høsten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg