fredag 1. juli 2016

Rød solhatt

Rød solhatt blir brukt i folkemedisinen og som prydplante. Flott sammen med andre stauder. Den har vært brukt i folkemedisinen og som prydplante.


Arten ble tidligere regnet som et medlem av gruppen solhatter . Stort utvalg av frø fra Nelson Garden.

Fantastisk bakerst i bedet. Purpursolhatt tilhører kurvblomstfamilien. Echinacea er tatt fra den lilla og røde solhattplanten som finnes i Nord Amerika, og som lenge har vært brukt som urtemedisin mot forkjølelse. Når mange andre stauder er ferdigblomstret i slutten av juli, fortsetter solhatt å . Aller først: Dagens plante er en plante de aller fleste kaller solhatt , men dette navnet er ikke helt problemfritt å bruke ettersom det egentlig er . Forkjølelsesmedisiner med echinacea og rød solhatt kan gi alvorlige bivirkninger, som i verste fall kan føre til dødsfall.


I Norge er E purpurea ( rød solhatt , purpursolhatt) registrert som naturlegemiddel, men er også tilgjengelig i naturmidler som inneholder ekstrakt . Blomstrer litt senere på sommeren, ca.

Sås mars eller april for utplanting i mai. God snittblomst til buketter eller til å ha i . På sensommeren og langt utover høsten ser vi solhatt blomstre i Norge. En ny, stor studie har vist at rød solhatt (Echinacea purpurea) kan forebygge forkjølelse, korte ned sykdomsperioden hvis man er syk og dempe . Solhatten blomster langt utover høsten - også etter at de fleste andre stauder. Den kan bli opp til meter høy.


Mange kaller denne stauden bare for solhatt, eller rød solhatt , men det riktige navnet er altså purpursolhatt. Solhatt (Echinacea) er godt kjent og vakker staude. Det er en annen plante som heter . Echinaforce Tinktur kan ha god effekt mot forkjølelse. Start gjerne med det samme symptomene gjør seg gjeldende.


Echinacea, eller rød solhatt kan gi sterke allergiske reaksjoner i slimhinnene. Nå advarer det svenske legemiddelverket mot livsfarlige . I fjor vår sådde jeg rød solhatt (stauder - echinacea purpurea) og ble skuffet - de kom liksom ikke ordentlig igang. Men iår kommer de - de har . Halssprayen virker lindrende ved sår hals og hoste.


Anno museum Domkirkeodden, Hamar Bilde: Humle på rød solhatt.

Kur mot trøske, candida, styrke immunforsvar, hjelper mot munninnfeksjoner, munnproblemer. RØD SOLHATT , echinacea, hjelp mot . Har også prøvd meg på solhatt i år. Sådde dem i slutten av påska. Dem kom veldig fint etter ei ukes tid.


Sto inne i rundt grader, satt kjøligere . Alt fra solhatt til hestekastanje. Hjelper ved forkjølelsessymptomer og styrker immunforsvaret. En rekke undersøkelser har imidlertid vist at det verken forkorter varigheten eller intensiteten .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg