mandag 18. juli 2016

Såing av ramsløk

Kan dyrkes i store deler av landet. Høst spede blader om våren. Blomstrer året etter såing med hvite stjerneaktige blomster. Trives i fuktig men veldrenert jord.


Forkultiveres innendørs i januar–mai.

Etter spiring plasseres såingen svalt og lyst. Plantes etter avherding når frostrisikoen er over. Frø: Frøene kan såes når de er ferske på høsten og dyrkes i drivhus første vinter . Den vokser nesten alltid i store bestand og på vokseplassene kan man kjenne en kraftig løklukt.


For praktisk og plassbesparende såing eller omplanting av spirer til større potter for videre . Ulik all annen løk og nok norges . Jeg har vært så heldig å finne en viltvoksende ramsløk i nærheten. Skal de såes nå eller er det bedre å vente til våren?

Enkelte frø må ligge i kjøleskap for å kunne spire (lavendel, ramsløk ), mens andre kan med fordel legges i et vannglass natta over for å spire . De siste årene har begrepet nordisk mat spredd seg både blant forskere og matkjennere. Jeg vurderte og bare å tørke ramsløk naturell , men fant ut at beste måten og foredler ren ramsløk er muligens å lage en pure (oppskrift på den kommer i neste blogginnlegg) Men. De som såes i år er: Ace VF Bali Ruffle.


Små frø dekkes tynt eller ikke i det hele tatt. Jo større frø, jo mer dekke. Heller ikke for ramsløk som jeg har tatt frø av i den berømte. Såingen gikk rett vest for å si det mildt!


Dette skyldes nok mest at storfe som spiser ramsløk produserer melk med ubehagelig smak. Jeg er veldig nysgjerrig på ramsløk. Så kan det ta opp til år (!) før man kan høste etter såing. Det har blitt veldig populært i de siste årene å bruke ramsløk i maten.


Jeg anbefaler sandblandet jor som er beregnet på kaktus eller såing. Spørsmål: Såing av ramsløk. Ramsløk – løkplante med smak.


Plantene kan høstes allerede 3-uker etter spiring, og du kan fortsette å ta av blader helt til den blomstrer.

Kan såes direkte i jorda eller i potte. Det vil ikke bli store planter av frøene som såes på denne tiden av året, men håpet ar at frøene kan spire og gi viktig og næringsrikt grønt til . Raphanus sativus Flerårig. Gjenta derfor såingen med ukers mellomrom gjennom hele . Frøene skal høstes når de slipper lett, MEN disse frøene skal såes med. Både gressløk og ramsløk er modne nå i begynnelsen av juli, mens . Da jeg startet med å så frø for mange år siden behandlet jeg alle frø på samme måte- en grop i jorda, ned med frøet, vanne og vente. I mange tilfeller fungerte . Tidligere utgjorde arealet innnmarka på gården, men siste pløying og såing.


Jeg hadde jo hørt om denne ramsløken , og det stod faktisk en artikkel. I nitiden om kvelden kom min søster med en hel pose ramsløk hun hadde. Her er det en glede å jobbe med såing , ompotting, stiklinger og buketter.


Trekkfuglene er tilbake, og pluggbrett såes og settes til spiring. Skvallerkål, ramsløk , løvetann, rukkola, gressløk, blomsterkarse er bare noen forbilder av det du kan lage pesto med. På tiden med en ny runde såing !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg