torsdag 7. juli 2016

Hvordan dyrke brokkoli

Hodekål og brokkoli er mer temperaturtolerant enn blomkål og har lavere krav til. Det er blomsterstanden vi høster hos brokkoli og i varmt vær kan tiden fra høstemoden til blomstring gå raskt. Jeg bor i sør Troms og dyrker økologiske grønnsaker for første år her. Det finnes nær sagt uendelig med grønnsaker å dyrke i kjøkkenhagen hjemme.


Det varierer selvfølgelig litt på hvor du bor og hvordan været er, sier Steigen. Har satt brokkoli i det lille drivhuset mitt, og jammen spirer den ikke.

Om du lurer på hvordan broccoliplanter ser ut så kan du se her: . Selvstendig hage med frøavl 18. Grønnkål og brokkoli blir spist opp 5. Brokkoliplanter går i stokk 8. Men med en dåres stahet har jeg fortsatt å dyrke kål hvert eneste år. Hodekål, rødkål, savoykål, blomkål, brokkoli og rosenkål krever en veldrenert leirjord for å. An organic broccoli plant.


Har du lyst til å lære å dyrke dine egne planter fra frø?

Her er en liten guide til hvordan du kommer i gang med såing. Har du mer plass i kjøkkenhagen er for eksempel gulrøtter, sukkererter, brokkoli og grønnkål greie å få til. Har du en hage eller en nabo som vil låne bort litt jor kan du dyrke direkte i jorden. En vanlig nybegynnerfeil. Der du bor kan det nok gå bra å så direkte ute til våren, men det sikreste er å så inne og plante ut når faren for nattefrost er over.


Disse tre grønnsakene kan du re- dyrke i vinduskarmen din og gro for. Kan dyrkes hele året hvis du velger den rette sorten for dine vekstforhold. Andre medlemmer i familien er kål, brokkoli og rosenkål. De fleste blomkål-arter foretrekker et kaldere klima, men hvis det er for varmt eller . Slik dyrker du spirer: Fyll et par spiseskjeer frø i en beholder. Syltetøyglass eller spireboks fungerer ypperlig fordi de er gjennomsiktige, så det er lett å se spirene.


Det kommer frem nye buketter hele tiden. Jeg må ha noe enklet for jeg er bortreist hele sommeren. Noen som vet hvordan disse takler den norske lufta og temperaturen?


Eller svt har noen flere forslag på grønnsaker jeg kan dyrke ? Spirer er frisk, sunn og kortreist mat, som kan dyrkes fram uansett årstid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg