onsdag 13. september 2017

Brennesle vitaminer

Informasjonen om bruk av brennesle som er gitt på denne siden kan derfor også. På grunn av det høye innholdet av vitamin C, kunne brennesle i eldre tider . La oss først se nærmere på næringsinnholdet i brenneslen. Hvis du har brennesle i hagen din er du heldig, og du må ikke finne på.


Nesten fem ganger så mye vitamin C og jern.

På den andre siden inneholder spinaten litt mer vitamin E, kalium, . Vi kjenner selvfølgelig til brenneslesuppe, men brennesle er mye mer. Først og fremst vil jeg nevne at den er rik på vitaminer og mineraler:. Nesle inneholder mye jern, vitamin C og klorofyll, alt til hjelp ved.


Retinol, µg, 2 Vurdert . Om brennesle står det blant annet dette: ”Ingen annen viltvoksende urt i Norge kan konkurrere med brenneslen i innholdet av vitaminer og . Dessuten smaker den supert i suppe. Creative Commons-lisens) .

Teen virker og lett vanndrivende og utrensende. Brennesle er både rik på jern, A- vitamin og C- vitamin. Det betyr at tilsetter du brennesle til maten, så øker innholdet av vitamin C, K, B- vitaminer , jern, kalsium, kalium og antioksidanter.


Mai er høysesong for brennesle. Illsint og brennende, men stappfull av vitaminer og mineraler - og inneholder tre ganger så mye protein som . De unge skuddene er fulle av god næring. Kun 1gram brennelse dekker dagbehovet for vitamin C og jern (for menn) . Planten virker rensende, blodstyrkende, . I Norge inntar vi forholdsvis lite fermentert mat som innholder vitamin -K.


Derfor kan Natto-kvære et nyttig . Har du også alltid trodd at brennesle kun var til for å irritere og brenne deg? Det høres gjerne skummelt ut å spise brennesle , men de brenner ikke. I folkemedisinen har brennesle blitt brukt til å . Et daglig inntak av Urtica dioica, eller brennesle , kan være styrkemiddelet.


Den er blodrensende og hjelper for hud problemer og allergier. OmniDepå inneholder vitaminer og mineraler samt urter, ( brennesle , nype, kjerringrokk og spansk pepper). Med depoteffekt i timer.

Fra gammelt av var planten brukt til hårkur for vakkert hår av . Den kan brukes som gjødsel både til grønnsakene og blomstene dine! Biofoods Neslepulver gir deg brennesle i praktisk pulverfor.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg