tirsdag 19. september 2017

Høner fakta

OM HØNENES BEHOV OG FORHOLDENE PÅ GÅRDEN. Dyrevernalliansen hjelper . Egg er sett på som fruktbarhetssymbol. Hvis man spiste mye egg ville man holde seg frisk og få mange barn. Egg har en spesiell tilknytning til . Tamhøns eksisterer i dag i kraft av flere hundre .

Da er hønene tillitsfulle og rolige. Denne siden er først og fremst for deg som skal starte med høns. Hønsestell er et omfattende emne. Og det dukker alltid opp spørsmål en ikke har svar på - om . Høns holder vi for å få egg og kjøtt.


Høna legger egg i en rugekasse. Noen høner er frittgående, mens andre må leve sitt liv i bur. I Norge er den vanligste rasen . Høns , betyr oftest tamhøns, Gallus domesticus,som antakelig ble temmet i India og nå holdes som husdyr over hele verden.

FAKTA : Hannen kalles hane, hunnen høne og avkommet kylling. Høner kommuniserer, blant annet gjennom lydspråk. Det er identifisert over lyder med . Her kan du lese om og få fakta om verpehønekyllinger, kontra slaktekyllinger. Ny forskning fra England viser at høner kan sette seg inn i følelsene til andre artsfrender.


Dess bedre plass hønene har dess mindre utsatt er de for infeksjonssykdommer. Liksom mennesker og andre dyr er også høner som mistrives mer mottakelig . Bur skal inneholde vaglepinne, strøbad og rugekasse. Sju høner tillatt i hvert bur. Visste du at det tar lengre tid å koke egget i Hemsedal enn på Hvaler, at høna lever i en evig vår for å legge mest mulig egg og at egget er den . This is fakta om høner og egg by anne viken on Vimeo, the home for high quality videos and the people who love them. Først kom egget og så høna.


Kos deg med spennande fakta om høner. Bør fjørfenæringa få innpass i barneskulen med sitt eige undervisningsmateriale ? Og kven kan kvalitetssikre bøker om landbruk mynta på barn når forskarar i . Begyndte med stk i juni og så fikk jeg kyllinger forrige uke :) Jeg kunne heller ingenting om de, så begyndte i det små. Tre millioner høns , som har fullført sin oppgave med å verpe på samlebånd i et år , blir årlig.


Fakta : SLAKTEKYLLING OG VERPEHØNE.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg